fbpx

Kom naar de Florence Nightingale Fair!
Woensdag 2 en donderdag 3 november 2022 - De Basiliek Veenendaal

Exposanten

Uiteraard wil jij weten met wie jij allemaal in contact kan komen tijdens de beurs! De beursvloer zal meer dan 75+ stands bevatten, waaronder een expo waar men een blik in de toekomst van de zorg kan werpen. De lijst met exposanten wordt naarmate we dichter bij het congres komen aangevuld. Neem vast een kijkje wie je op de beurs kunt verwachten.

VGZ

De BeleefTV Senior is speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking.

Spelletjes spelen, muziek luisteren en praten over veel uiteenlopende onderwerpen, het zijn allemaal activiteiten die de hersenen prikkelen en de zintuigen stimuleren.

De BeleefTV maakt dit allemaal op een positieve manier mogelijk.

Mee doen is belangrijker dan winnen en iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau.

De BeleefTV, zorg met beleving

Missie: Zorgprofessionals bekwaam in SelfCare

Jij bent een Zorgprofessional en zorgt goed voor de ander, jij hebt een groot Zorghart. Jouw kracht is o.a. jouw zorgzaamheid.

De zorg om en voor de ander staat centraal. Soms merk je dat je beter zou willen en kunnen zorgen voor jezelf. En daar komt de uitdaging. Hoe ga je zorgen voor jezelf in de hectiek van de dag? Zowel op je werk als privé. Je hebt namelijk veel ballen hoog te houden.

Jouw Zorghart helpt jou om meer in balans te komen, door in te zetten op SelfCare. Jouw belastbaarheid gaat omhoog, zodat de belasting omlaag kan. Jij gaat winst behalen op bijvoorbeeld voeding, beweging, ontspanning, mindset, fysieke belasting op het werk en/of slaap.

Belangrijke items, zeker bij het werken in de onregelmatige dienst. Bij de steeds hogere zorgzwaarte en hogere werkdruk.

Met plezier kunnen blijven werken en ook naast je werk energie ervaren, dat gunnen wij jou van harte!

Vivium Zorggroep is de zorgspecialist in de regio Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. Werken bij Vivium is werken met lef en liefde,om zo het verschil te maken voor cliënten en bewoners.

Je werkt in een hecht team, waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, je talenten kunt blijven ontwikkelen én kunt genieten van de levenservaring van de bewoners en cliënten. Zij maken je werk iedere dag weer bijzonder!

Fivoor levert forensisch en hoog intensieve psychiatrische zorg met de ambitie op topzorg te leveren. Onze voornaamste doelen zijn resocialisatie en het voorkomen van recidive. Werken bij Fivoor betekent samen met onze patiënten, cliënten en partners het beste in elkaar naar boven halen en continu werken aan de kwaliteit van zorg.

Je groeit persoonlijk
Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.


Dit ga je doen
Binnen Defensie willen we elke medewerker de beste medische zorg bieden. Daarom beschikken we over een uitgebreide geneeskundige dienst, met eigen (tand)artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en apothekers. Als Onderofficier Algemeen Verpleegkunde ben je zowel verpleegkundige als leidinggevende. Je voert je werkzaamheden uit binnen de Hulppostploeg, die gewonden en patiënten ontvangt, behandelt en gereedmaakt voor transport naar een andere geneeskundige installatie. Onder leiding van een officier-arts verricht je zelfstandig je geneeskundige taken en stuur je daarnaast vier geneeskundige verzorgers aan.

Bij MediLead staat het werkgeluk van onze professionals voorop. We luisteren naar individuele wensen en hebben aandacht voor iedereen. We zijn er namelijk van overtuigd dat werkplezier toeneemt als mensen écht gezien en gehoord worden. We focussen niet alleen op professionele ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij minstens zo belangrijk. Dit doen we door het geven van workshops, vakinhoudelijk onderwijs en intervisie-avonden. Ons doel? Jou laten groeien als mens én zorgprofessional. Zo krijgt de patiënt de beste zorg.  

Bij MediLead sta je er nooit alleen voor, je kunt rekenen op een ervaren team van artsen, verpleegkundigen en coaches. Dit zorgt nu al meerdere jaren voor de maximale score van drie sterren in de onafhankelijke Beste Werkgever Scan van Effectory.

Wij zijn een patiëntenorganisatie die het platform voor alle vrouwen, mannen en kinderen met bekkenbodem gerelateerde klachten en voor vrouwen met gynaecologische klachten is.

Wij bieden steun en informatie vanuit ervaringsdeskundigheid en ook vanuit professionele kennis.

Wij zijn er om u zo goed mogelijk te adviseren en ook om mensen met klachten te ondersteunen via een telefonisch- of e-mail consult.

TMI is dé detacheerder in de zorg. Wij helpen verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten aan banen in binnen- en buitenland. TMI bestaat sinds 2001 en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groot (inter)nationaal detacherings- en bemiddelingsbureau, volledig gespecialiseerd in de zorgsector. Momenteel werken er ruim 1400 zorgprofessionals via TMI bij werkgevers door heel Nederland en zo’n 140 collega’s op ons kantoor in Amsterdam.

Het merendeel van onze kandidaten matchen we aan opdrachtgevers in Nederland, maar we zijn ook actief in het buitenland. Ons uitgebreide netwerk van ziekenhuizen, klinieken, verpleeghuizen, regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s) en apotheken biedt jou talloze mogelijkheden!

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) biedt mooi en uitdagend werk en een ruim aanbod aan ontwikkelmogelijkheden. Kies voor een vaste baan in een niet-alledaagse, maar zeer veelzijdige omgeving. Het gaat bij DJI om beveiliging, bewaring, zorg, behandeling, motivering en begeleiding. Bij DJI draag je bij aan de veiligheid van Nederland. DJI is verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en maatregelen en voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan.

FABRIEK69 wil relaties, intimiteit, seksualiteit, kindermishandeling, seksueel en huiselijk geweld binnen onderwijs, zorg en welzijn zichtbaar en bespreekbaar maken. Hiervoor bundelt FABRIEK69 de krachten, kwaliteiten, kennis en ervaringen van verschillende professionals uit het werkveld.

Ieder mens heeft recht op beleving van relaties, intimiteit en seksualiteit. Internationaal zijn seksuele en reproductieve rechten vastgelegd in verdragen die door de meeste landen zijn ondertekend. Deze rechten sluiten aan op de fundamentele en universele rechten van de mens, ongeacht leeftijd en beperking. FABRIEK69 heeft oog voor de risico’s met betrekking tot relaties intimiteit en seksualiteit  Het uitgangspunt en de focus ligt op de seksuele gezondheid van mensen.

JOUW BENEN ALTIJD LEKKER GLAD EN ZIJDE ZACHT

Het geheim van de Allure Kristalpad zit in het ultra-fijne kristalachtige ontwerp, ontwikkeld in Zwitserland. Nooit meer scheren, harsen of epileren! De Kristalpad is zacht genoeg om je huid niet te beschadigen en krachtig genoeg om de meest hardnekkige haren tot aan de wortel te verwijderen. Ontharen met de Kristalpad is pijnloos, gaat veel dieper dan een mesje en is 100% natuurlijk.

WAT IS FIETSLABYRINT?

Fietslabyrint maakt het voor mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen, mogelijk om waarheidsgetrouwe virtuele, interactieve fietstochten te maken. Je kunt een keuze maken uit één van de 600 routes. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden en omgevingsgeluiden zijn levensecht en op keuzemomenten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil, wat zorgt voor een unieke ervaring. Fietslabyrint maakt het simpel om in beweging te blijven op een ongedwongen manier, zorgt ervoor dat mensen herinneringen ophalen en stimuleert het geheugen. Zo brengt Fietslabyrint een stukje buiten naar binnen!

Pro Persona Groep is een GZ instelling in de regio’s Arnhem, Ede, Nijmegen, Tiel en Wolfheze. Meer dan 3.500 medewerkers dragen bij aan onze missie: de kwaliteit van het leven verbeteren door mensen te genezen, van hun klachten af te helpen of weer grip op hun bestaan te geven en met hen een nieuw perspectief te ontwikkelen. Daarmee dragen we bij aan de kwaliteit van de samenleving en zetten wij ons in voor goed werkgeverschap.

De BelevenisTafel is er voor álle ouderen: van vitale senioren tot ouderen met ernstige geheugenproblematiek. Door het brede aanbod van interactieve social & serious games kan iedereen meedoen. Dit zorgt voor saamhorigheid en verbinding.

Voor zorgmedewerkers betekent de BelevenisTafel een laagdrempelige manier om ouderen bij elkaar te brengen. Om mensen de kans te geven meer van zichzelf te laten zien en plezier te hebben met elkaar. Zo zorgt de BelevenisTafel voor meer voldoening tijdens het werk.

 

Wij zijn Silverein, een sterke ouderenzorgorganisatie in de regio Utrecht. Wij zijn specialist in zorg, welzijn en behandeling voor ouderen in de regio’s Eemland, Utrechtse Heuvelrug en De Bilt.

Bij Silverein hebben we oog en oor voor jou. Want alleen als jij je goed voelt, kun jij nog meer betekenen voor de mensen om je heen.

Bij Silverein werk je samen aan de vooruitgang van de zorg, maar ontwikkel je ook jezelf. Je bepaalt je eigen toekomst. Dit betekent dat je de ruimte krijgt om door te groeien en dat we je aanmoedigen die ruimte te nemen.

NVVR ‘de  Wervelkolom’ is een patiëntenvereniging welke zich inzet voor de belangen van mensen met wervelkolomklachten in de ruimste zin van het woord. U kunt hierbij denken aan mensen waarbij bijvoorbeeld de diagnose hernia, nekhernia, scoliose, discopathie of spondylose is gesteld. Ook mensen die in mindere of meerdere mate last hebben van rug- of nekklachten waarvoor de artsen (nog) geen diagnose hebben kunnen stellen, zijn van harte welkom bij onze vereniging en vinden er de steun die zo hard nodig is.

Wat biedt de vereniging u?
Wij hebben ons ruime aanbod aan diensten, waar u als lid gebruik van kunt maken.

Waarom hebben wij uw hulp nodig?
We willen meer! Hoe groter het ledenaantal van de vereniging is des te meer kunnen wij betekenen voor de ruim 300.000 mensen met rug- en nekklachten in Nederland. Ook wordt onze invloed groter en hebben wij een grotere stem in de diverse landelijke belangrijke adviescommissies en -raden. Uw stem moet daarom ook gehoord worden!

Leerzame, klinische mondzorgworkshop in combinatie met een stijlvolle verkleedpartij!

Mondzorg bereikbaar maken voor alle kwetsbare cliënten. Dat is de missie van Vitadent Mondzorg. Met een gezonde mond kunnen cliënten ook in de laatste fase van hun leven pijnloos praten, lachen, zingen en eten.

Het leveren van goede mondzorg is echter niet altijd even makkelijk. Soms heb je te maken met afweergedrag, tijdgebrek of andere problemen. Herken je dit? En heb jij als zorgverlener behoefte aan tips voor een goede mondverzorging? Schrijf je dan in voor onze workshop.  

We gaan gedurende een uur in op het belang van goede mondzorg en dragen direct toepasbare kennis over aan jou.

Ook kun je terecht bij onze stijlvolle stand, die we volledig hebben aangekleed in de stijl van een oude woonkamer. Hier vind je informatie en kun je op de foto in kleding uit de jaren 60 en 70!  

Hopelijk tot dan!

Allergisch?
De Vereniging van Allergie Patiënten (V.A.P.) helpt! 

We streven naar meer begrip ten aanzien van allergie en patiënten met een allergie. Dit proberen we te doen door het geven van voorlichting over allergie en de gevolgen die dit heeft voor de leefomgeving van de patiënt. Allergische aandoeningen hebben vaak grote effecten op de huis-, werk-, en schoolsituatie. Ook binnen relaties kan dit gevolgen hebben.

De vereniging spant zich in om zoveel mogelijk patiënten van advies te voorzien.

Meer informatie volgt.

Science for health, de wetenschappelijke afdeling van Yakult, is de expert op het gebied van probiotica en darmgezondheid. Wij organiseren regelmatig (geaccrediteerde) congressen en (online) bijscholingen voor gezondheidsprofessionals. Ook kun je on demand webinars volgen via onze website. Diverse onderwerpen komen aan bod zoals de invloed van de darmmicrobiota en probiotica op de hersen-darm-as,  darmproblemen of gezonder oud worden. Wil je weten wat we allemaal doen? Bezoek onze website; scienceforhealth.nl en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

VPTZ Nederland is de koepel voor lokale en regionale vrijwilligers­organisaties in de palliatieve terminale zorg. Deze zorg wordt zowel thuis als in hospices en zorginstellingen geboden. We vertegenwoordigen ruim 200 lidorganisaties. Kenmerkend en uniek voor onze leden is dat zij hun belangrijke werk doen met behulp van circa 12.000 vrijwilligers. Goede zorg in de laatste levensfase vraagt om een goed samenspel tussen beroepsmatige zorg, vrijwilligers en mantelzorgers. Het is onze ambitie om het samen mogelijk te maken dat iedereen kan overlijden op zijn of haar plek van voorkeur.

Rushwood heeft als missie de patiënt en zorgverlener over de hele wereld kwalitatief hoogwaardige producten aan te bieden die een toegevoegde waarde hebben op het gebied van gezondheid, veiligheid en comfort van de patiënt en de zorgverlener. Hierbij staan zowel kwaliteit van het product alsmede educatie rondom specifieke speerpunten van veiligheid van de gezondheid centraal.

 

Met Gloup, ‘s-werelds eerste & gepatenteerde medicatie slikgel, kan men nu de medicatieveiligheid verhogen bij mensen met slikproblemen. Gloup medicatie slikgel zorgt ervoor dat men hun medicatie makkelijk én veilig kan innemen zonder dat het invloed heeft op de werking van de medicatie. Nooit eerder was er een medisch hulpmiddel als Gloup op de markt en moest men wel grijpen naar voeding en het vele vermalen van medicatie met allerlei interacties & risico’s van dien.

HappyNurse is het flexbureau voor zorgprofessionals. Wij geloven dat de zorg in Nederland beter kan én moet! Onze missie is dan ook: Happy Nurse. Happy Patiënt.

Met liefdevolle aandacht geven we professionele zorg. Dát is wat onze flexwerkers en opdrachtgevers ervaren en waarderen. En dat perfect past bij wie we zijn en hoe we werken: liever vandaag dan morgen, liever dat stapje extra, liever werken bij de leukste club. Dat is wat we bedoelen met Liever HappyNurse. Het is dan ook onze allerliefste wens dat steeds meer zorgorganisaties, patiënten en medewerkers met een groot zorghart bewust liever voor ons kiezen. Dát is het HappyNurse-effect.

Bij Accolade Zorg willen wij er zijn met aandacht & liefde. Levend uit Gods liefde willen wij er zijn voor kwetsbare en waardevolle mensen om professionele liefdevolle zorg te bieden en samen te zoeken naar wat hoop en betekenis geeft. Wij hebben 6 zorglocaties (Bosch en Duin, Bilthoven, Zeist, Amersfoort, Bodegraven en Assen) en leveren thuiszorg in regio Assen, Zeist en Bilthoven.

Crdl [Cradle] is een houten instrument met complexe verborgen electronica, dat gebruikt wordt in de zorg voor mensen met dementie en voor mensen met een verstandelijke beperking.  Het doel van Crdl is om de sociale isolatie te doorbreken door gezamenlijke aanraking van het instrument, door verschillende manieren van elkaar op de huid aanraken, door geluiden die hierdoor worden opgeroepen die aanleiding geven tot persoonlijk contact en onderlinge aandacht. 

Crdl maakt interactie en waardevol menselijk contact weer mogelijk wanneer communicatie door cognitieve of communicatieve beperkingen niet (meer) gerealiseerd kan worden.

Crdl wordt op meer dan 1.350 locaties in binnen- en buitenland gebruikt door zorgprofessionals, -medewerkers, -vrijwilligers en mantelzorgers of familieleden van bewoners van zorginstellingen. Crdl won in 2018 de Nationale Zorginnovatieprijs.

www.crdl.com

Patiënten vereniging! Voor informatie over de aandoening!

Hart voor Zorg is een initiatief om digitaal leren leuk en interactief te maken. Wij geloven erin dat e-learning een steeds belangrijker element wordt als het gaat om leren binnen de zorg branche en vinden het belangrijk dat de zorg van elkaar kan leren. Op Hart voor Zorg vind je webinars, video’s, nieuws artikelen en evenementen die alles te maken hebben met ontwikkelingen, trends en kennisdeling voor de zorg professional. Al onze webinars en nieuws items zijn gratis voor iedereen, zo maken we toegang tot kennis en ontwikkelingen mogelijk voor iedereen in de zorg die wilt leren!

Wij zijn AxionContinu, een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie. We bieden ouderenzorg en herstelgerichte zorg aan mensen die vanwege ouderdom of een chronische beperking verzorging of begeleiding nodig hebben. 

Vanuit onze optimistische houding kijken we samen met cliënten en hun sociale omgeving naar de mogelijkheden die mensen hebben. Als geïnteresseerde en betrokken werkgever streven we naar een stimulerende werkomgeving voor onze medewerkers. Bij AxionContinu kun je je vanuit eigen interesses, kwaliteiten en talenten verder ontwikkelen. 

Als zorgprofessional kun je bij ons alle kanten op. Of je nu wil werken in de wijk, revalidatiezorg of in een woonzorgcentrum, bij AxionContinu is er altijd een geschikte functie. We denken graag met je mee en zoeken samen de plek die het beste bij je kwaliteiten en talenten past. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om door te leren. 

GGZ Rivierduinen zet in op een nieuwe manier van denken en werken. Van anders leren kijken. Waarbij niet het proces, maar juist de mens weer centraal staat. Waar diagnostisering en behandeling weer een hulpmiddel worden en geen doel op zich. Geen mens is tenslotte hetzelfde en iedere situatie is anders. De essentie van herstel en de basis van ons bestaan, is waarachtig contact: een proces van kwetsbaarheid en openheid. Dan ontstaat namelijk een verbinding van onvoorwaardelijk vertrouwen. En dat is cruciaal voor behandeling, begeleiding en persoonlijke groei. Minstens zo waardevol is ons contact met de mensen in de naaste omgeving, die mede zorg dragen en zorg hebben. Want het zijn de naasten die ons een blik van buiten geven en helpen bij het begrijpen van de situatie. Wij doen er alles aan om dichtbij en bereikbaar te blijven voor onze cliënten.

Dat doen we met 2.100 collega’s in de vertrouwde omgeving met onze wijkteams, in de acute zorg, binnen onze herstellocaties, onze poliklinieken, Eetstoornissen en het Servicebedrijf.

NU’91 is de enige onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals.
Dit betekent dat jij als zorgprofessional er niet alleen voor staat. Wij helpen je bij persoonlijke vraagstukken die spelen op de werkvloer en bieden een luisterend oor. Indien nodig zorgen we ook voor juridisch advies en bijstand. En daar blijft het niet bij. Jouw stem telt! We nemen jouw mening dan ook altijd mee tijdens onderhandelingen die gaan over arbeidsvoorwaarden of een nieuwe cao. Daarbij zijn we namens jou gesprekspartner bij de overheid, politiek en andere beslissingsmakers. Als lid van NU’91 wordt jouw stem nog luider gehoord. 

‘Antibioticaresistentie is een voortdurende bedreiging van de gezondheidszorg, nationaal en internationaal. Nieuwe resistentiemechanismen duiken op en verspreiden zich. Met als gevolg dat ziekten die nu goed te behandelen zijn, ernstig of zelfs fataal kunnen worden als deze worden veroorzaakt door een resistente bacterie. Om te voorkomen dat resistentiecijfers ook in Nederland stijgen, is actie nodig. ABR Zorgnetwerk Holland West is een van de tien regionale ABR Zorgnetwerken die in opdracht van VWS werkt aan de aanpak.

Dit doen we samen met regionale zorgaanbieders en zorgprofessionals. We stimuleren samenwerking en communicatie tussen regionale zorgorganisaties, brengen regionale risico’s in kaart en brengen infectiepreventie onder de aandacht. We doen dat onder andere door scholing en stimuleren van juist voorschrijven van antibiotica. Benieuwd naar onze activiteiten? Bekijk dan onze website of kom langs bij de ABR stand.’

“Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Huizen met een grote tuin, waar elke dag vers wordt gekookt en waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen. Een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis. En betaalbaar voor iedereen! 

Wij gaan ervoor de beste dementiezorg van Nederland te bieden en geloven dat de beste zorg wordt geboden door gemotiveerde en gepassioneerde medewerkers die gewaardeerd worden. Wij zorgen daarom naast onze bewoners ook goed voor onze medewerker. Bij Dagelijks Leven krijg je opleidingsmogelijkheden, een goed salaris en fijne aanvullende arbeidsvoorwaarden. Daarnaast staat ons team altijd voor je klaar om ook even naar jou te luisteren. Zo voel ook jij je snel thuis bij Dagelijks Leven.”

Meer informatie volgt

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 63.500 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Ook de rol van naasten en mantelzorgers krijgt hierbij ruim aandacht.

Kerntaken
De vereniging heeft vier belangrijke kerntaken: informatievoorziening, belangenbehartiging, het faciliteren van ontmoetingen en de inbreng van het patiëntenperspectief in wetenschappelijk onderzoek. Naast de ondersteuning door het verenigingsbureau in Bunnik kan de vereniging rekenen op de steun van 600 vrijwilligers in het land. De Parkinson Vereniging is hiermee de vereniging van en voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten.

De Parkinson Vereniging is dé organisatie waar iemand met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme naar toegaat als hij of zij iets wil weten over het ziektebeeld. Het is daarmee ook dé plek waar iedereen met zijn vragen m.b.t. parkinson(ismen) terecht kan. Wij vragen daarnaast aandacht voor parkinson en parkinsonismen en bevorderen (h)erkenning van deze aandoeningen. 

Meer weten?
Wilt u meer weten over het werk van de Parkinson Vereniging? Neem dan een kijkje op de website: www.parkinson-vereniging.nl. Heeft u een vraag? Belt of mailt u dan naar het verenigingsbureau: info@parkinson-vereniging.nl of 030-656 13 69.

De ICP is een patiëntenvereniging met de ambitie om er vóór de patiënt te zijn en samen met de patiënt alle mogelijkheden te verkennen om deze ziekte te beteugelen.
Interstitiële cystitis is een auto-immuunziekte.
Onze patiënten hebben een Blaaspijnsyndroom waarbij de binnenkant van de blaas ontstoken is. Het is een chronische, moeilijke, invaliderende aandoening, die veel belemmeringen geeft. Met name het sociale leven en de nachtrust wordt verstoord.

Bovendien strijdt de ICP als muis tegen de olifant het “ZIN” om de blaasspoelmiddelen in het basispakket te krijgen.

Heeft jouw cliënt moeite met het begrijpen van de informatie over de benodigde zorg? Kan je cliënt geen weloverwogen beslissingen meer nemen? En heeft hij geen familie om hem daarbij te steunen? Dan kan een mentor een oplossing bieden. Kijk op www.mentorschap.nl. Ook wanneer je overweegt om zelf mentor te worden.

Stichting Veteranenziekte is een landelijkopererende patiëntenorganisatie. Het doel van StVZ is lotgenotencontact mogelijk maken, voorlichting geven en lotgenotenbehartiging.

Ziek worden en de gevolgen van een legionellabesmetting is bij velen helaas nog erg onbekend. Gevolgen op allerlei gebieden!

De voorlichting en daarmee bewustwording en begrip creëren is van groot belang. Wij willen dit bereiken door u te informeren met behulp van o.a. onze verhalen.

Weet u direct wat het is? Herkend u het?

Iedereen kan een legionellabesmetting oplopen. Oud of jong! Legionella maakt daarin geen onderscheid…

U eet gezond, u sport, u heeft een fijn sociaal leven met familie, vrienden en werk. En dan opeens is er een kleine schadelijke bacterie!

De legionellabesmetting, die in de milde vorm een legionellagriep veroorzaakt, zgn. Pontiac Fever, zal veelal een goed herstel laten zien bij de patiënt.

Zodra er een longontsteking is ontwikkeld, praten we over veteranenziekte. Hiervan is het herstel veel moeilijker en geeft veelal een lange nasleep. In het ergste geval volgt overlijden.

Het (h)erkennen van de ziekteverschijnselen en daarmee ook de start van een juiste behandeling kan het herstel bevorderen. Wij, vrijwilligers van StVZ, willen ook het belang benadrukken van erkenning van de blijvende schade, waardoor het leven van de betrokkenen, maar ook die van de naasten, een veelal blijvende en drastische verandering ondergaat.

Voorlichting is stap 1.

Doelstelling van de vereniging

 • Het in de ruimste zin van het woord bevorderen en ontwikkelen van activiteiten die het welzijn betreffen van hen die aan CRPS lijden in het algemeen en van haar leden in het bijzonder.
 • Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek ten aanzien van de CRPS.
 • Het bevorderen van onderling contact tussen patiënten met CRPS.

   

 Activiteiten van de vereniging

 • geeft 4 maal per jaar een Verenigingsblad uit.
 • houdt eenmaal per jaar een Landelijke Contactdag
 • belegt eenmaal per jaar in de maand april of mei een Algemene Ledenvergadering
 • onderhoudt contacten met andere gehandicaptenorganisaties
 • laat zich adviseren door de Medische Adviesraad die zich aan de vereniging heeft verbonden
 • door provinciale bijeenkomsten worden mogelijkheden aangereikt tot onderling contact tussen leden en familieleden.

SpelPlus brengt mensen samen

Gezelschaps- en beweegspellen speciaal ontwikkeld voor ouderen en mensen met een beperking. Dat is SpelPlus. Wij hebben een uitgebreid assortiment met zorgvuldig geselecteerde artikelen die diverse motorische en cognitieve vaardigheden stimuleren.

Het mooiste is dat al onze spellen interactie geven. Samen rond een speelbord of actief met een beweegspel. Spelletjes brengen mensen samen. Dat is gezond en leuk!

Al ons spelmateriaal is degelijk, vaak van hout, en hebben duidelijke en herkenbare afbeeldingen. Ook het formaat en de grip, alles is aangepast aan een zo optimaal mogelijk gebruik

Zorggroep Charim is een ouderenzorgorganisatie met 15 locaties in de regio’s Veenendaal en Zeist. Zo’n 1700 medewerkers en 1300 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de naam van Charim – Hebreeuws voor ‘toewijding’ – in praktijk te brengen voor ruim 1.000 cliënten. Onze diensten en ondersteuning zijn breed: van welzijnswerk tot hospicezorg, thuis of op één van onze locaties.

MedSocks

Je hebt ze misschien als eens voorbij zien komen, de vrolijke sokken van MedSocks!

MedSocks zorgt ervoor dat jij als arts, tandarts, verpleegkundige, operatieassistent, tandartsassistent, coassistent, thuiszorgmedewerker, wijkzuster en anesthesiemedewerker grappige en kleurrijke sokken kunt dragen waarmee je ook nog eens een goed doel steunt!

Op deze manier willen ze iedereen werkzaam in de zorg een glimlach op het gezicht bezorgen tijdens het zware werk dat zij dag en nacht voor ons verzetten.

Informatie volgt

Winclove

Informatie volgt

ThuiszorgPlanners detacheert gespecialiseerde planners en roosteraars bij ouderenzorginstellingen. We werken in de wijkverpleging, intramuraal, revalidatie en HH/WMO. We kennen de oudererenzorg, de arbeidstijdenregelgeving, de veel gebruikte plan- en roostersystemen en kunnen daardoor snel invallen als er bij u in de organisatie een gat valt. ThuiszorgPlanners werkt landelijk, momenteel met een groep van zo’n 150 enthousiaste, flexibele en behulpzame planners.

Daan is van nu, heeft geen kapsones, maar wel ballen. Misschien wat gewaagd, maar Daan noemt het duidelijke taal.

Daan staat voor een wereld vol leuke banen en gelooft in uitmuntend werkgeverschap. Met onze persoonlijke, open en eerlijke aanpak zorgen we ervoor dat de juiste mensen op de juiste plekken terechtkomen. Niet alleen extern, maar ook intern. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Om de markt te begrijpen moet je er volgens Daan middenin staan. Soms betekent dat kleur bekennen; doen waar je goed in bent en eerlijk handelen. Alleen zo krijgt, volgens Daan, een relatie inhoud en weet je waar je aan toe bent.

Jouw benen altijd lekker glad en zacht & nooit meer scheren, harsen of epileren!

Met de Allure Kristalpad kun je zelf thuis pijnloos en snel alle delen van je lichaam ontharen. Zeg maar dag tegen scheermesjes. Je hebt geen stroom of water nodig, het kan overal gebruikt worden.

Het geheim zit in het ultra-fijne kristalachtige ontwerp, ontwikkeld in Zwitserland. De Kristalpad is zacht genoeg om je huid niet te beschadigen en krachtig genoeg om de meest hardnekkige haren tot aan de wortel te verwijderen. Het is pijnloos, gaat veel dieper als een mesje en is 100% natuurlijk. Neem alvast een kijkje op kristalpad.com

Samenwerken in de zorg verdient en krijgt steeds meer aandacht. De samenwerking tussen familie/naasten, bewoner en zorgprofessional is een voorwaarde van ‘goede zorg’. Maar wat is goede zorg en hoe werk je dan samen? Waar begin je? 

Driehoekskunde is ontwikkeld door Chiel Egberts (www.drienamiek.nl) en geeft richting aan wat er zou moeten gebeuren om de driehoek (familie/naasten, cliënt en professionals) in balans te krijgen, waarbij er verbinding is met elkaar en een passende positie. De 1,2,3hoekskit is het hulpmiddel om daarmee aan de slag te gaan!  

ZIE! De 1,2,3hoekskit zit boordevol werkvormen, gesprekskaarten, casuïstiek, houten poppen voor opstellingen, eenvoudige uitleg met strips en heel veel platen. Kortom: praktisch, concreet en visueel materiaal dat uitnodigt om aan de slag te gaan! 

De Apneuvereniging is de patientenvereniging op het gebied van SlaapApneu.

Wij informeren patienten  maar ook zorgmedewerkers inzake SlaapApneu, en geven daar waar nodig informatie en advies vanuit onze ervaring als ervaringsdeskundige.

Bij Allerzorg geloven we in de kracht van thuis. Thuis is een veilige en vertrouwde plek waar mensen zichzelf kunnen zijn. Een omgeving die een positieve invloed heeft op de gezondheid. Thuis heeft de mens zelf de regie. Allerzorg is specialist in zorg thuis. We leveren zorg door heel Nederland.

Compartijn
Bij Compartijn geven wij liefdevolle en persoonlijke zorg aan mensen die kwetsbaar oud worden. Ouderen met een aandoening als dementie of een fysieke beperking. In een luxe, stijlvolle omgeving biedt Compartijn de persoonsgerichte zorg en service die de bewoners nodig hebben.

Wonen bij September
Bij September wonen ouderen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, die niet meer in staat zijn om zelfstandig te wonen. Onze huizen zijn kleinschalige woonhuizen waar liefde, aandacht en betrokkenheid voorop staan. 

ONTSPAN & HERSTEL in de Relaxmobiel van Vital Forest!
De Relaxmobiel van Vital Forest is een ontspannen activiteit ter bevordering van de vitaliteit van medewerkers en cliënten binnen organisaties. Het ontspanmoment in de Relaxmobiel wordt ervaren als een echte verrassing. In de Relaxmobiel worden al je zintuigen geprikkeld om te ontspannen middels massage, aromatherapie en mooie natuurbeelden en geluiden. De natuurrijke omgeving, massage en de unieke thema’s zorgen direct voor een betere stemming en minder stress- en pijn gerelateerde klachten. Hierdoor is het ontspanmoment van 15 minuten een zeer effectieve pauze!

GENIETEN VAN EEN LEKKERE MASSAGE
De Relaxmobiel bevat een luxe massagestoel. Start met één druk op de knop een massage en ervaar direct de voordelen van soepelere spieren en een betere bloedsdoorloop.

BELEEF UNIEKE THEMA’S
Vital Forest maakt elk seizoen natuurbeelden en geluiden van mooie locaties. In de Relaxmobiel beleef je bijvoorbeeld een mooie vlindervallei met een frisse lentegeur of een mooie Zomerse wandeling door de Leenderheide met zomer-citrusgeur.

ERVAAR DE VOORDELEN VAN AROMATHERAPIE
Elk thema is gekoppeld aan een etherische seizoensgeur. Geniet bijvoorbeeld van een verfrissende lentegeur met grapefruit en lavendel, de zomer-citrus geur of de warme geur van kaneel en dennen.

GAIN is het Gelders zorgnetwerk voor infectiepreventie. Wij verbinden, verbeteren en voorkomen. Wij verbinden zorgprofessionals in de 1e, 2e en 3e lijn om samen te werken aan infectiepreventie. Wij verbeteren infectiepreventie op de werkvloer door scholing en (digitale) kennisdeling. Met als einddoel om verspreiding van antibioticaresistentie te voorkomen. GAIN is één van de 10 zorgnetwerken in Nederland, kom je niet uit Gelderland, ook dan ben je welkom voor een praatje om te leren wat de zorgnetwerken jouw organisatie te bieden hebben.

Het is onze missie om het leven van de cliënt elke dag een beetje beter, leuker en mooier te maken.

Medical is gespecialiseerd in de persoonlijke zorg voor hulpbehoevenden op het gebied van verpleging en verzorging.

Door de medewerker centraal te stellen en als werkgever de randzaken uit handen te nemen, zorgt Medical dat haar professionals zich kunnen bezighouden met wat ze het beste kunnen: op een gastvrije, kundige en authentieke manier zorg bieden.

Zowel intramuraal als extramuraal zorgen onze professionals er voor dat cliënten zich op hun gemak voelen en de zorg krijgen die zij nodig hebben.

Iedere situatie is uniek en elke dag is weer anders, dat vraagt ook om een andere aanpak.

Onze zorgprofessionals bewegen mee met de situatie waarbij het welzijn van de cliënt altijd voorop staat.

Prettig wonen en leven in Arnhem, Elst, de Liemers en Renkum

Ouderen kunnen bij ons rekenen op liefdevolle zorg en ondersteuning . We bieden dit zowel aan huis als op onze zestien locaties in Arnhem, Elst, de Liemers en Renkum. Onze ruim zestienhonderd betrokken medewerkers en zeshonderd toegewijde vrijwilligers ondersteunen cliënten en bewoners, zodat zij hun leven zo veel mogelijk kunnen leiden volgens hun eigen wensen.

Een Herbergier is een warm en liefdevol huis voor mensen met dementie die 24-uurszorg nodig hebben. Een Herbergier wordt gerund door twee zorgondernemers.

De zorgondernemers wonen er op een zo gewoon mogelijk manier met elkaar samen. Korte communicatielijnen, warmte en persoonlijke aandacht staan er centraal.

In de 45 Herbergiers door heel Nederland wordt sinds 2007 een thuis aangeboden aan steeds 16 mensen met geheugenproblemen.

Wil jij meer weten over werken in één van de 45 Herbergiers of het zorgondernemerschap, loop vooral even langs bij stand nummer 6!

Wil je bewoners stimuleren, activeren of juist ontspanning en rust bieden met behulp van een speciaal ontwikkeld TV-aanbod? Wil je een gezellige activiteit opstarten zonder extra voorbereiding, van bewegen tot gespreksstof? Wil je iemand enkele minuten persoonlijke aandacht geven of juist een activiteit met onderlinge interactie in de huiskamer? Dan is de STV mediaspeler iets voor jou! 

De STV mediaspeler biedt een dagelijks wisselend 24-uurs TV-programma én ruim 800 kant-en-klare activiteiten met (nostalgische) filmpjes, fotoverzamelingen en muziek, ondersteund met een handboek. Het is te gebruiken voor elke situatie, op elk gewenst moment en bevat ook een nachtprogramma ter vermindering van dwalen.

Ontwikkeld i.s.m. specialisten uit de (dementie)zorg voor zorg- en welzijnsmedewerkers, activiteitenbegeleiders, vrijwilligers, mantelzorgers en bezoek.

Binnenkort meer!

Meer informatie volgt

U bevindt zich in goed gezelschap

Calvin-web
Calvin Kreuger

+31 (0) 6 31 59 63 59

Exposant worden?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de Florence Nightingale Fair 2022? Neem gerust contact met mij op. Ik help u graag verder.

Word onderdeel van Florence Nightingale Winter Fair 2021

en verhoog uw naamsbekendheid van uw doelgroep

Bezoekers waarderen de fair met een 8,6!
Goede sfeer en leuke, leerzame workshops. Top dag voor mij en mijn collega’s!
H. Oldeburg
Verpleegkundige Niveau 4
Ontzettend leuke dag gehad. Fijn dat het laagdrempelig is en dat er daardoor ruimte is voor persoonlijke aandacht. Wij komen volgend jaar zeker weer!
M. Hopman
HBO Verpleegkundige
Veel kunnen netwerken en er is een heel afwisselend programma met veel (geaccrediteerde) workshop keuze. Ik raad de Florence Nightingale Fair iedereen aan!
J. Loomans
Wijkverpleegkundige