fbpx

Workshopruimte 1

Monica Jorna is systeemtherapeute. Zij heeft gewerkt bij het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), in de Jeugdzorg, de Kinder- en Jeugd Psychiatrie en werkt nu in de Gehandicapten Zorg. Daarnaast heeft ze ruim acht jaar een trainingsbureau. Vanuit bureau De Mix ontwikkelt en geeft zij trainingen op het gebied van systemisch werken, het bestrijden van kindermishandeling en cultuur sensitief werken. Monica is lid van het netwerk cultuur sensitief werken.

Ruim 24 procent van de Nederlandse bevolking is in het buitenland geboren of heeft een ouder die afkomstig is uit een ander land. Hiermee zijn cultuurverschillen aan de orde van de dag. Deze kunnen naar voren komen in de onderlinge communicatie, de wijze waarop er omgegaan wordt met pijn of ziektebeleving. Wanneer onze manier van kijken niet aansluit bij onze patiënten liggen misverstanden en irritaties op de loer.

In deze workshop staan we stil bij onze eigen culturele achtergrond en de invloed hiervan op ons professioneel handelen. We kijken naar de wijze waarop onze hulp kunnen afstemmen op mensen uit individuele én collectieve systemen. En we staan stil bij het belang van het betrekken van het netwerk.

Barbara de Groen is senior adviseur lokaal organiseren bij Vilans. Met deelnemers zal zij vandaag het thema samenwerken in de wijk behandelen.

Samenwerken in de wijk om gezamenlijk de gezondheid en de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Waarom zou je het doen en hoe pak je dat aan? Dat zijn vragen die aan bod komen in deze workshop. Daarnaast hoor je inspirerende voorbeelden van wijkgerichte preventie. Zodat je er zelf ook werk van kunt maken.

Barbara Oppelaar is mede-eigenaar, trainer en acteur vanuit Ervarea.

In deze workshop gaan we dieper in op ‘ons gedrag’. Wat bepaalt ons gedrag; hoe kunnen we gedrag van mensen met dementie beter begrijpen (waar komt het vandaan?) en hoe kunnen wij daar op inspelen en mee omgaan? We gebruiken een mix van theorie en ervaringsoefeningen om tot inzicht te komen. Wanneer je collega in het zorgoverleg zegt “Bij mij doet de cliënt dat (onbegrepen gedrag) nooit…” hebben we soms de neiging om te denken “daar heb je háár weer…”, terwijl dit eigenlijk betekent dat deze collega de sleutel heeft tot een oplossing. Een interactieve workshop waarin we benadrukken dat je het beste samen naar deze sleutel kunt zoeken.

Oeds Visser is verpleegkundige en zorgondernemer van Herbergier Bartlehiem, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Hij voerde gesprekken met mensen van wie een van de ouders dementie heeft en stelde vragen als: wat zie je bij je vader of moeder veranderen? Wat kom je allemaal tegen? Hoe ga je om met de veranderingen en wat doet dat met jou?

Op basis van deze gesprekken stelde hij een expositie samen en schreef hij een boek, beide met als titel ‘vensters met verhalen’. Hiermee laat hij zien dat ieder zijn eigen ontroerende en aansprekende unieke verhaal heeft.

In zijn verhaal pleit hij ervoor open te staan voor de verhalen van familieleden en om als zorgverlener naast de mensen te gaan staan waar je in je dagelijkse zorgpraktijk mee te maken hebt. Een aantal panelen van de expositie is tijdens de workshop te bezichtigen.

Uit een van de interviews: Dat is ook het verschil dat ik ervaar tussen ons als kinderen en jullie als professionals. Als professional denk je: oké, hij kan de knoopjes niet meer dichtmaken. Daar moet een handeling voor verricht worden en iedereen moet dat even weten. Maar bij mij is het anders: mijn vader kan zijn knoopjes niet meer dichtmaken! Hij kan zich niet meer zelfstandig aankleden! Dat betekent het voor mij als zoon. Elke stap terug verbaast mij en doet iets met mij.

Gemma Yocarini is senior adviseur aan het Instituut Verantwoord Medicatiegebruik (IVM). In deze sessie praat ze ons over de laatste ontwikkelingen. 

Je moet er niet aan denken: een fout maken waardoor je patiënt schade oploopt of zelfs overlijdt. Hoe werk jij aan het voorkomen van medicatiefouten? Herken jij onveilige situaties en risico’s?  Hoe zorg jij ervoor dat je bekwaam bent en blijft?

Marco Warbout is wondconsulent en opleider bij de DaVinci Kliniek.

In deze sessie wil ik samen met u het TIME model toepassen zoals het is bedoeld als een wondbedpreparatie model waarbij voorwaarden worden gecreëerd die de genezing van complexe wonden bevorderen. We kijken naar diagnostiek en differentiaal diagnostiek, naar infectie parameters bij complexe wonden en naar methodes om een vitaal wondbed te bewerkstelligen. Dit is een interactieve sessie waarbij het publiek uitgedaagd wordt mee te denken.

Workshopruimte 2

Barbara Oppelaar is mede-eigenaar, trainer en acteur vanuit Ervarea.

In deze workshop gaan we dieper in op ‘ons gedrag’. Wat bepaalt ons gedrag; hoe kunnen we gedrag van mensen met dementie beter begrijpen (waar komt het vandaan?) en hoe kunnen wij daar op inspelen en mee omgaan? We gebruiken een mix van theorie en ervaringsoefeningen om tot inzicht te komen. Wanneer je collega in het zorgoverleg zegt “Bij mij doet de cliënt dat (onbegrepen gedrag) nooit…” hebben we soms de neiging om te denken “daar heb je háár weer…”, terwijl dit eigenlijk betekent dat deze collega de sleutel heeft tot een oplossing. Een interactieve workshop waarin we benadrukken dat je het beste samen naar deze sleutel kunt zoeken.

Chris Grijns is een ervaren en gecertifeerd trainer en via haar eigen platform mindful werken helpt zij cursisten die zich persoonlijk of op hun werkgebied willen ontwikkelen om de waarde van aandacht te herontdekken. 

Hoe kun jij jezelf ontwikkelen in persoonlijk leiderschap?

Na deze inspiratiesessie ben je helemaal bijgepraat over persoonlijk leiderschap en kun je morgen meteen aan de slag. Wat is persoonlijk leiderschap precies en hoe kun jij jezelf ontwikkelen tot leider? 

Bart Meussen is medewerker zorgtechnologie bij Lyvore. In zijn rol adviseert hij hoe techniek en ICT de zorg efficiënter en beter kan maken.

Wat betekenen de technologische ontwikkelingen voor jou? Neem een kijkje in de toekomst met Bart!

Wat betekent dat eigenlijk ‘duurzaam inzetbaarheid?’.

Welke gevolgen heeft dit voor de werknemer en organisatie als men dit thema niet met elkaar bespreekt en welke positieve gevolgen heeft dit wanneer je dit wel met elkaar bespreekt? Het ziekteverzuim in de zorg ligt hoger dan in andere sectoren. Medewerkers raken uit balans waardoor men uitvalt en daardoor werkprocessen verstoord worden waar ook collega’s en patiënten hinder van ondervinden. Belangrijk om zowel als werknemer als werkgever hierop actie te ondernemen, ieder vanuit eigen belangen, dat mag en moet!

Tijdens de presentatie kom je tot de ontdekking dat op een eenvoudige manier inzicht gekregen kan worden in hoe je de juiste teams samenstelt en hoe deze duurzaam inzetbaar zijn door op een slimme manier samen te werken.

Anneke Kersten, Coach Werk Weer Leuk

Hoe vaak zeg jij JA tegen extra werk of een klus waar je feitelijk geen tijd voor hebt? Of tegen een vergadering waarvan je nauwelijks het nut ziet en toch aanschuift? En hoe vaak zeg jij JA omdat je geen NEE durft te zeggen? Omdat je bang bent voor een discussie of confrontatie en je achteraf schuldig te voelen?

Laat jij vaak prioriteiten en deadlines van anderen voorgaan op die van jezelf? Ben jij gefrustreerd over? Wil je weten waarom je zo makkelijk meegaat in de belangen en behoeften van anderen? En wil je daar iets aan doen?  Kom dan naar de workshop: ‘Grenzen stellen: waarom zeg jij JA als je NEE bedoelt?

Gerrie van den Hoek, Wilke Meijering & Marlies Hendriks zijn alledrie zorgconsulenten palliatieve zorg binnen zorg Charim

 

Workshopruimte 3

Peter Monsieurs is de founder van het Talentenpaspoort, en directeur van Pontis management school in Merksem België. 

Het Talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort is een wetenschappelijke tool om drijfveren en talenten in beeld te brengen. Peter zal je uitleggen dat je slechts drie stappen verwijderd bent naar voldoening en succes in je job, door te werken met inzicht in je WERKelijke talenten. Het Talentenpaspoort laat zien wie je authentieke ‘ik’ is en leert je omgaan met obstakels in je werk. Daarnaast is het Talentenpaspoort geschikt om in te zetten om de teamdynamiek te verbeteren, leiderschapsontwikkeling, studie-, job- en loopbaankeuzes, jobcrafting en burn-vutbegeleiding en burn-outpreventie.

Ellen Heikamp is regio-coach HappyNurse Thuiszorg.

Verpleegkundige (nurse) en gastvrijheid (hospitality) worden steeds meer met elkaar verbonden. Je zou een verpleegkundige zelfs ook kunnen zien als een soort gastvrouw, die alles in het werk stelt voor de patiënt. Denk aan goed communiceren, afspraken nakomen, informeren, adviseren en verzorgen.

Ellen neemt ons vandaag mee in de wereld van ‘Nurse’Pitality’. Wat is het? Waarom is het belangrijk? En hoe kun jij dit ook toepassen?

Sander Duindam & Stijn van Beurden zijn mede-oprichters van Platform VMZ. Zij vertellen in deze sessie meer over hun digitale assistent die jouw werk makkelijker en leuker kan maken.

Het vak wijkverpleegkundige is voortdurend in beweging. De rol van de wijkverpleegkundige is zorgen dát in plaats van zorgen vóór geworden. Samenwerking tussen het sociale en medisch domein is steeds belangrijker. Stimuleren van zelfredzaamheid en eigen regie wordt van je verwacht. Toch blijkt dit in de praktijk weerbarstig. Waar haal je de tijd vandaan, hoe krijg je de andere disciplines mee, hoe vind je aansluiting bij het sociaal domein en wie betaalt dit?

Wij nemen je mee in de “nieuwe” wereld van de wijkverpleegkundige. Je krijgt praktische handvatten en hoort inspirerende verhalen. De Stichting Verbinden met Zorg werkt voor zorgprofessionals, onder het label PlatformVmZ, met eigen software: SmartVmZ. Voor de wijkverpleegkundige is SmartVmZ een persoonlijke digitale assistent die ervoor zorgt dat het werk gemakkelijker en leuker wordt gemaakt.

Persoonsgerichte zorg bij dementie is dankzij de aanpak die de Oostenrijkse prof. Erwin Böhm heeft ontwikkeld, ook heel goed te realiseren in de Nederlandse praktijk. Door een methodisch proces te volgen, waarin een gevoelsbiografie centraal staat, leren we onze bewoner of cliënt echt kennen. Welke normen en waarden heeft hij, wat kan hem weer (re-)activeren, wat beweegt hem (letterlijk).

Door problemen en behoeften te ontdekken en individueel te duiden op basis van hun persoonlijke biografie en onze observatie, kunnen we persoonlijke interventies plannen én het effect meetbaar maken.

Enkele tientallen organisaties in Nederland werken nu met deze methode en enkelen zijn zelfs al zover dat ze het kwaliteitszegel hebben behaald. De feedback die we van hen krijgen en die zij zelf van de Inspectie hebben gekregen toont aan dat we echt het verschil kunnen maken en opvallend gedrag vaak kunnen voorkomen en behandelen, zonder medicatie.

In de workshop laten we aan de hand van praktijkcasussen zien hoe de methode werkt en laten het publiek interactief meedenken vanuit hun eigen ervaringen.

Chris Grijns is een ervaren en gecertifeerd trainer en via haar eigen platform mindful werken helpt zij cursisten die zich persoonlijk of op hun werkgebied willen ontwikkelen om de waarde van aandacht te herontdekken. 

Hoe kun jij jezelf ontwikkelen in persoonlijk leiderschap?

Na deze inspiratiesessie ben je helemaal bijgepraat over persoonlijk leiderschap en kun je morgen meteen aan de slag. Wat is persoonlijk leiderschap precies en hoe kun jij jezelf ontwikkelen tot leider? 

Workshopruimte 4

Esther Portier is docent bij Avans+ en mede-eigenaar van Langenhuizen & Portier adviesbureau. Als senior veranderkundige is haar specialiteit om de individuele drijfveren en talenten te koppelen aan het werkproces en werkt ze voornamelijk in de zorgsector en Rijksoverheid. 

Master Lef in processen

Tijdens de presentatie over de master Lef in processen zal de docent Esther Portier van Avans+ vertellen over de opleiding, die medewerkers in de zorg zal helpen om optimale teams te formeren en processen slimmer in te richten, door persoonlijk leiderschap in te zetten bij het procesmatig denken en werken. Je krijgt uitleg over hoe jouw persoonlijke drijfveren en talenten invloed hebben op werkprocessen. De opleiding leidt binnen drie maanden tot constructieve en geborgde verbeteringen op de werkvloer, waarbij tevens gewerkt wordt aan het duurzaam inzetten van medewerkers. 

Helene Baarda is in meerdere ziekenhuizen en open opleidingen van de HAN actief als trainer, intervisor en coördinator. Ze werkt vooral met verpleegkundigen en toekomstige POH-ers. Daarnaast heeft zij een eigen coachingspraktijk. Vanuit haar ruime ervaring als coach en trainer motiverende gespreksvoering, sluit ze aan bij wat er in de praktijk van deelnemers speelt. Doen en ervaren in een veilige leeromgeving is waar zij voor staat.

Mensen helpen veranderen is vakwerk. Patiënten of cliënten hebben vaak zowel redenen om wel, als redenen om niet te veranderen. De natuurlijke reflex van hulpverleners is om uit te leggen waarom verandering nodig is, en wat te doen. Meestal werkt dat niet, of zelfs averechts. Ja-knikkers gaan gewoon door in hun oude gedrag. In deze workshop werken we vanuit praktijkervaringen in de groep aan  motiverende gespreksvoering. We oefenen op een veilige en positief gerichte manier  met elkaar in een luchtige speelse workshop. 

Cees van der Boom is arbeidsdeskundige; life-coach voor mensen met kanker & re-integratiedeskundige.

Ik neem je mee in het steeds groter wordende belang van menselijke communicatie omdat de zorgvrager steeds mondiger wordt. Daarom sta ik – met jullie – stil bij de vraag: “Ben jij (nog) je authentieke jij?”

Bij de behandeling van dit thema kies ik voor een interactieve lezing waarin ik je graag meeneem in de vele persoonlijke verhalen die mensen mij toevertrouwden én in mijn persoonlijke levenslessen. Ik doe dat prikkelend, uitdagend en soms provocerend maar ik probeer dat altijd op een manier te doen waarbij ik jou volledig in je waarde laat.

Tegelijkertijd nodig ik je om in te haken als je bepaalde zaken herkent en je aanspreken of juist niet …Kortom: ik heb er zin in! Jij ook?!?

“Ik ben Ida Tuinhof en heb een eigen onderneming Tuinhof Vitaal. In mijn eigen leven vind ik bewustwording, vitaliteit en veerkracht belangrijke thema’s en dat klinkt ook door in mijn professionele werkzaamheden als Adviseur Arbeid & Gezondheid (Bedrijfsfysiotherapeut), Mindfulness trainer en Pilates docent. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om zelf een positieve bijdrage te leveren aan zijn of haar vitaliteit en geluk. Voor mezelf geldt dat mindfulness en compassie hierin een belangrijke rol spelen. Dat wens ik ook anderen toe en daarom coach ik mensen in het trainen van de aandacht specifiek in hun eigen werkomgeving, ook wel ‘mindful werken’ genoemd.”

Druk, druk, druk. Je werkt je drie keer in het rond om je dagprogramma af te krijgen.
Pas aan het eind van de werkdag merk je op hoe moe je bent. Herken je dit? En wil je daar verandering in brengen? In de interactieve presentatie ‘Werk je niet druk, werk mindful’ krijg je handvatten hoe je met aandacht voor jezelf kunt zorgen in de hectiek van de volle werkdag.

Mindful Werken is aandacht geven aan jezelf in het ‘hier en nu’ terwijl je aan het werk bent. Niet op de automatische piloot werken maar je werk met aandacht doen.

Goed voor jezelf zorgen door regelmatig te ‘stoppen’ en te voelen wat je nodig hebt.

Met Mindful Werken breng je rust, overzicht en plezier in je werk.

Bert is als verpleegkundige begonnen en na verschillende management opleidingen en docentenopleiding werd hij eerste graad leraar verpleegkunde coördinator opleiding. Na het voorzitterschap ondernemingsraad in Medisch Centrum Haaglanden en voorzitter medezeggenschapsraad Rijnlands Lyceum Sassenheim, begon hij in 2003 als trainer medezeggenschap, samenwerking en communicatie. Bert heeft een specialisatie in zelfsturing en zelforganisatie in combinatie met juiste teamopbouw.

Geef de werkvloer terug aan de professionals

Bij zelforganisatie is eigenaarschap belangrijk en wordt gedeeld, hierdoor zijn teams in staat snel te reageren op kansen en bedreigingen. Er bestaat echter een hardnekkige gedachte over het werken met zelfsturende teams: het zou allemaal vanzelf gaan en minder leiderschap is nodig. Helaas is dat onjuist: in zelfsturende teams is veel leiderschap nodig. Maar wel een ander type leiderschap.

Veranderen naar zelforganisatie is een fulltime activiteit; handleiding en tips om de weg van “traditioneel organiseren” naar “zelforganisatie” succesvol te bewandelen!

Leandra is zorgmanager bij Middin en Pieter is docent Infectiepreventie & kwaliteitsmanagement bij Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP)

Met een Zelf Evaluatie bepaalt de organisatie waar zij momenteel staat op het gebied van het infectiepreventiebeleid. Hierdoor wordt onderkend welke items als risicovol beschouwd kunnen worden en dus verbeterd/veranderd moeten worden. Door de huidige en mogelijke oplossingsrichtingen in kaart te brengen wordt een overzicht geboden om de verbeter/veranderacties in een activiteitenplan te concretiseren.

Aan het eind weet iedereen wie welke actie gaat uitvoeren en vóór welk tijdstip dit gaat gebeuren. De verbeter/veranderacties wordt opgenomen in het actieplan. Dit actieplan moet vastgesteld worden door het management. Het management bepaalt wanneer het actieplan gerealiseerd dient te worden.

Workshopruimte 5

Vera Lagerwaard is ondernemer en directeur van Zelfstandige Professionals. In deze sessie geeft ze informatie over hoe je een vangnet kunt hebben voor ziekte. Interessant voor ZZP’ers en deelnemers die de stap naar ZZP overwegen!

Je kunt als zzp’er het risico van ziekte of een ongeval op verschillende manieren opvangen. Een verzekering is vaak erg duur. AOV Profs is een betrouwbaar en betaalbaar alternatief. Samen met andere zzp’ers in Nederland vorm je een grote groep die elkaar financieel helpt tijdens arbeidsongeschiktheid. Je kunt het inkomensniveau kiezen dat bij je past en legt maandelijks een bedrag is. Mocht er wat gebeuren, dan kun je toch al je rekeningen blijven betalen. En het mooie is: de inleg blijft van jou! Hoe dat kan en hoe het precies werkt leggen we uit tijdens onze workshop.

Ingeborg Harberts is cognitief behandelaar en werkt meer dan 10 jaar met mensen met niet aangeboren hersenletsel en andere hersenaandoeningen. Ze werkt bij Middin en geeft daar individuele en groepsbehandeling aan mensen met niet aangeboren hersenletsel. Deze behandeling richt zich hier op mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de adaptatiefase.

In Nederland ervaren naar schatting 650.000 mensen klachten als gevolg van hersenletsel (Hersenz, 2015). Er ontstaat vanaf dat moment een breuk in de levenslijn en het hersenletsel kan een breed scala aan klachten met zich meebrengen. Het meest in het oog springend zijn vaak de zichtbare gevolgen van hersenletsel, zoals verlamming aan (één zijde van) het lichaam.  De onzichtbare gevolgen van hersenletsel daarentegen, worden vaak veel minder snel herkend. Het gaat dan om klachten op het gebied van cognitie, emotie en gedrag.

Deze klachten kunnen leiden tot forse problemen in het dagelijks leven van de getroffene en diens omgeving. Tijdige signalering is van belang.

Deze workshop heeft dan ook als doel om bij te dragen aan de kennis over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel.

Als Toegepast Psycholoog en ervaren leidinggevende weet ik dat zelfzorg belangrijk is om optimaal te kunnen presteren.

Om optimaal te presteren heb je je omgeving nodig, zowel je fysieke omgeving als de mensen om je heen. Ook heb je autonomie nodig, het gevoel hebben dat je je eigen keuzes kunt maken. Je kwaliteiten kun je inzetten om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

In mijn trainingen en workshops gebruik ik een praktijkgerichte aanpak. Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk aan het werk.

Wat is belangrijk als het gaat om het zorgen voor jezelf? Waar leg je de focus op? Wat is voor jou belangrijk? Wat is op dit moment belangrijk?

Tijdens deze presentatie krijg je inzicht in wat belangrijk is als het gaat om zelfzorg. Je leert waar je je op kunt focussen en hoe je inzichtelijk maakt wat voor jou op welk moment het belangrijkst is.

Na afloop van de presentatie heb je overzicht in waar jij de focus op kunt leggen in het zorgen voor jezelf, je weet waar je kunt starten.

Het aantal ZZP’ers in de Zorg neemt snel toe en de verwachting is dat dit zal blijven toenemen de komende jaren. 

Het is dus niet ondenkbaar dat jij ook overweegt om ZZP’er te worden in de Zorg. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is nog relatief eenvoudig, maar wat dan?

Wim van den Berg, Lex Tabak & Karel Hoenderdos hebben veel ervaring, zowel als ondernemers als in begeleiding en ondersteuning van ZZP’ers in de Zorg. In deze sessie voorzien ze jou van waardevolle informatie en praktische tip om te slagen als ZZP’er.

Bart Meussen is medewerker zorgtechnologie bij Lyvore.

In deze sessie vertelt Bart over de kracht van bewegen en muziek bij ouder worden en dementie. Mogelijk komen we zelf ook in beweging om de effecten te ervaren.

Op het snijvlak van zorg en bijzonder gewoon wonen in een Herbergier, worden verschillende thema’s besproken. Verschillen in zelfstandig ondernemerschap en loondienst, in fysieke nabijheid en professionele afstand, over de relatie met de andere zorgondernemer die al jaren lang mijn vrouw is, over werkdruk en een ander leven, over leiding geven en eigenaarschap, worden op enthousiaste wijze besproken en interactief met u door genomen. Na 38 jaar in loondienst in een grote organisatie is ruim twee jaar geleden de overstap gemaakt door Jan-Rob Makkenze, samen met zijn vrouw Ingrid Hopmans.

In Schoonhoven runnen zij met hun team een Herbergier, kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie.

Workshopruimte 6

Annemiek Grijpma is ervaren GZ Psycholoog en Orthopedagoog in de zorg voor mensen met (Z)EVMB.

Veel ervaring in `t werken met en `t trainen van teams in complexe zorgsituaties. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik een ‘natuurtalent ‘aan `t werk zie; zorgverleners die in staat zijn om, zonder energieverlies, met hoofd, hart en handen in het hier en nu te zijn en zo in staat zijn om oprecht contact te maken met de mensen waar ze zorg voor dragen, Graag zie ik dat zorgverleners goed voor zichzelf zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor een ander zorgen. Door middel van het geven van hartcoherentietrainingen stimuleer ik zorgverleners meer vanuit hun hart te werken.

In de workshop werken met je hart ga je zien en ervaren, met behulp van techniek, dat emoties effect hebben op je hartritme. En dat je door middel van je ademhaling invloed hebt op hoeveelheid energie die je gebruikt tijdens een werkdag. Ik leer je een simpele techniek waardoor je aan het eind van de workshop veerkrachtiger en met meer energie aan `t werk kan gaan.

Marjolein van Aken is diëtist bij Science for Health. Zij geeft geaccrediteerde lezingen/gastlessen over voeding, probiotica en darmgezonheid op symposia en bijeenkomsten door het hele land.

In deze sessie praat ze jou bij en vertelt ze over probiotica en darmgezondheid. O.a. interessant voor deelnemers die werken met patiënten met MDL klachten.

Robbert Brouwer is ondernemer bij SyncVR en gespecialiseerd in de implementatie van Virtual Reality in de gezondheidszorg. SyncVR is een sociale onderneming die al vele jaren actief is in de medische wereld om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren met Virtual Reality. Robbert heeft een achtergrond in Business Information Management en als fanatiek triatleet en een passie voor alles wat met beweging te maken heeft.

“Bij patiënten van alle leeftijden roepen medische behandelingen angst, stress en pijn op. Met behulp van Virtual Reality brillen kunnen patiënten volledig opgaan in een virtuele wereld die helpt deze stressvolle en pijnlijke situatie te vervangen door een positieve VR-ervaring, waardoor hun hersenen en zintuigen iets anders hebben waarop ze zich kunnen concentreren. Tijdens deze workshop leer je alles over de toepassing van VR in ziekenhuizen, krijg je een kijkje in de futuristische toekomst van VR in de medische wereld en kan je zelf VR ervaren.”

Monique van Groen is Hoofd Zorg bij de zwaarbeveiligde Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. De instelling valt onder het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

In deze sessie deelt Monique van Groen informatie over het reilen en zeilen en de werkzaamheden van verpleegkundige binnen het gevangenisleven. O.a. Dwangbehandeling en een casus over lichamelijk behandeling zullen voorbijkomen. 

Altijd al eens willen weten hoe het er binnen de muren aan toe gaat? Mis deze interessante en unieke ‘inkijk’ sessie dan niet.

Mijn burn-out maakte mij de expert bij werkstress, tegen wil en dank, wat voor mij de reden was om de stap te maken naar werkstress-coach. Die persoon voor andere ‘roepende in de woestijn’ te zijn.

Graag had ik zelf iemand gehad, in het jaar voor mijn burn-out, die mij handvatten had aangereikt om het anders te gaan doen. Ik voelde me een roepende in de woestijn en had graag iemand gehad waarmee ik in gesprek kon gaan, die begreep wat ik doormaakte. Iemand die mij wat simpele, praktische tips had gegeven die voor mij het verschil maakte om mijn werkstress preventief aan te pakken.

Interactieve lezing; “Stressbestendig Werken in de Zorg”

VOORKOMEN is beter dan genezen van een burn-out.

Wil jij geen stress meer ervaren in je werk?

Jouw verhaal is mijn verhaal. Ik heb het alleen leren ombuigen; met hart en ziel leven en met hart en ziel werken. IN BALANS. Met genoeg energie voor beide delen.

En ik ga jou met leren hoe ik dat gedaan heb door te kijken naar:

  1. Waardoor werkstress bij jou ontstaat
  2. Hoe werkstress tot uiting komt
  3. Wat jij doet als je werkstress ervaart
  4. Wat jij kunt doen als je werkstress ervaart!