fbpx

Bekijk hieronder de voorlopige programma indeling. Alle sprekers worden in de aanloop naar het evenement bekendgemaakt.

Voorafgaand aan het evenement krijgen alle deelnemers de mogelijkheid een eigen programma samen te stellen via een workshop keuze overzicht.

Workshopruimte 1

Ik ben werkzaam als docent verpleegkunde op Avans Hogeschool. Daarnaast werk ik nog als steeds als verpleegkundige in de praktijk. Ik heb ervaring op gedaan in verschillende werkvelden. De afgelopen jaren ben ik mezelf aan het ontwikkelen op het gebied van verpleegkundig leiderschap en onderzoek. 

EBP: Wat kun je daarmee?

Tijdens deze inspiratiesessie gaan we aan de slag met Evidence Based Practice. EBP gaat over het toepassen van verpleegkundig onderzoek in ons dagelijks handelen. Dit kan soms best lastig zijn. Want waar je moet beginnen bij een vraagstuk? We gaan de verschillende stappen van EBP nader bekijken en zoomen in op de praktijk. Aan het eind van de dag weet jij hoe jij morgen EBP kunt toepassen op je werk.

Ik ben werkzaam als docent verpleegkunde op Avans Hogeschool. Daarnaast werk ik nog als steeds als verpleegkundige in de praktijk. Ik heb ervaring op gedaan in verschillende werkvelden. De afgelopen jaren ben ik mezelf aan het ontwikkelen op het gebied van verpleegkundig leiderschap en onderzoek. 

Klinisch redeneren

Klinisch redeneren helpt je om op een gestructureerde wijze gegevens te verzamelen en om zo komen tot een verpleegkundige diagnose en interventies. Deze workshop is een must voor iedere verpleegkundige die wil weten hoe je klinisch redeneren kunt toepassen in de praktijk. Deze workshop is ook aan te raden voor verpleegkundigen met ervaring op het gebied van klinisch redenen die hun kennis willen verbreden. 

Workshopruimte 2

Ik ben werkzaam als docent verpleegkunde op Avans Hogeschool. Daarnaast werk ik nog als steeds als verpleegkundige in de praktijk. Ik heb ervaring op gedaan in verschillende werkvelden. De afgelopen jaren ben ik mezelf aan het ontwikkelen op het gebied van verpleegkundig leiderschap en onderzoek. 

Hoe kun jij jezelf ontwikkelen in verpleegkundig leiderschap?

Na deze inspiratiesessie ben je helemaal bijgepraat over verpleegkundig leiderschap en kun je morgen meteen aan de slag. Eerst is het belangrijk om te weten wat verpleegkundig leiderschap precies is. Vervolgens gaan we ontdekken hoe kun jij jezelf ontwikkelen tot verpleegkundig leider.

Workshopruimte 3

Ik werk sinds 1984 in de zorg, oorspronkelijk als verpleegkundige en later als gezondheidswetenschapper. Ik heb veel pionierswerk gedaan: verpleegkundige adviesraad, de eerste steunpunten mantelzorg, vernieuwende woonzorg concepten (klein én grootschalig), expertgroep dementie, zorgtechnologie bij dementie (o.a. samen met prof. Scherder en Alzheimer Nederland). Via Dolf kwam ik in aanraking met psychobiografische zorg. Inmiddels ben ik net als Dolf door ENPP-Böhm gecertificeerd als leraar en adviseur en heb ik prof. Böhm en zijn team als inspirerende collega’s leren kennen.

Het is geweldig om te zien hoe bij cursisten na vaak een wat terughoudende start al snel het vonkje overspringt. Doordat ze hun cliënten of bewoners echt leren kennen en hun persoonlijke begrijpen, zijn ze in staat op een betrokken manier heel professioneel te helpen en echt een verschil te maken. Als ik zelf bij een cliënt het verschil kan helpen maken en zie dat iemand weer beter in zijn vel zit, medicatie en vrijheidsbeperking worden afgebouwd dan hoop ik telkens weer dat Böhm-zorg de nieuwe standaard wordt.

Workshopruimte 4

“Ik ben Ida Tuinhof en heb een eigen onderneming Tuinhof Vitaal. In mijn eigen leven vind ik bewustwording, vitaliteit en veerkracht belangrijke thema’s en dat klinkt ook door in mijn professionele werkzaamheden als Adviseur Arbeid & Gezondheid (Bedrijfsfysiotherapeut), Mindfulness trainer en Pilates docent. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om zelf een positieve bijdrage te leveren aan zijn of haar vitaliteit en geluk. Voor mezelf geldt dat mindfulness en compassie hierin een belangrijke rol spelen. Dat wens ik ook anderen toe en daarom coach ik mensen in het trainen van de aandacht specifiek in hun eigen werkomgeving, ook wel ‘mindful werken’ genoemd.”

Druk, druk, druk. Je werkt je drie keer in het rond om je dagprogramma af te krijgen.
Pas aan het eind van de werkdag merk je op hoe moe je bent. Herken je dit? En wil je daar verandering in brengen? In de interactieve presentatie ‘Werk je niet druk, werk mindful’ krijg je handvatten hoe je met aandacht voor jezelf kunt zorgen in de hectiek van de volle werkdag.

Mindful Werken is aandacht geven aan jezelf in het ‘hier en nu’ terwijl je aan het werk bent. Niet op de automatische piloot werken maar je werk met aandacht doen.

Goed voor jezelf zorgen door regelmatig te ‘stoppen’ en te voelen wat je nodig hebt.

Met Mindful Werken breng je rust, overzicht en plezier in je werk.

Workshopruimte 5

Als Toegepast Psycholoog en ervaren leidinggevende weet ik dat zelfzorg belangrijk is om optimaal te kunnen presteren.

Om optimaal te presteren heb je je omgeving nodig, zowel je fysieke omgeving als de mensen om je heen. Ook heb je autonomie nodig, het gevoel hebben dat je je eigen keuzes kunt maken. Je kwaliteiten kun je inzetten om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

In mijn trainingen en workshops gebruik ik een praktijkgerichte aanpak. Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk aan het werk.

Wat is belangrijk als het gaat om het zorgen voor jezelf? Waar leg je de focus op? Wat is voor jou belangrijk? Wat is op dit moment belangrijk?

Tijdens deze presentatie krijg je inzicht in wat belangrijk is als het gaat om zelfzorg. Je leert waar je je op kunt focussen en hoe je inzichtelijk maakt wat voor jou op welk moment het belangrijkst is.

Na afloop van de presentatie heb je overzicht in waar jij de focus op kunt leggen in het zorgen voor jezelf, je weet waar je kunt starten.

Robbert Brouwer is ondernemer bij SyncVR en gespecialiseerd in de implementatie van Virtual Reality in de gezondheidszorg. SyncVR is een sociale onderneming die al vele jaren actief is in de medische wereld om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren met Virtual Reality. Robbert heeft een achtergrond in Business Information Management en als fanatiek triatleet en een passie voor alles wat met beweging te maken heeft.

“Bij patiënten van alle leeftijden roepen medische behandelingen angst, stress en pijn op. Met behulp van Virtual Reality brillen kunnen patiënten volledig opgaan in een virtuele wereld die helpt deze stressvolle en pijnlijke situatie te vervangen door een positieve VR-ervaring, waardoor hun hersenen en zintuigen iets anders hebben waarop ze zich kunnen concentreren. Tijdens deze workshop leer je alles over de toepassing van VR in ziekenhuizen, krijg je een kijkje in de futuristische toekomst van VR in de medische wereld en kan je zelf VR ervaren.”

Workshopruimte 6

Mijn burn-out maakte mij de expert bij werkstress, tegen wil en dank, wat voor mij de reden was om de stap te maken naar werkstress-coach. Die persoon voor andere ‘roepende in de woestijn’ te zijn.

Graag had ik zelf iemand gehad, in het jaar voor mijn burn-out, die mij handvatten had aangereikt om het anders te gaan doen. Ik voelde me een roepende in de woestijn en had graag iemand gehad waarmee ik in gesprek kon gaan, die begreep wat ik doormaakte. Iemand die mij wat simpele, praktische tips had gegeven die voor mij het verschil maakte om mijn werkstress preventief aan te pakken.

Interactieve lezing; “Stressbestendig Werken in de Zorg”

VOORKOMEN is beter dan genezen van een burn-out.

Wil jij geen stress meer ervaren in je werk?

Jouw verhaal is mijn verhaal. Ik heb het alleen leren ombuigen; met hart en ziel leven en met hart en ziel werken. IN BALANS. Met genoeg energie voor beide delen.

En ik ga jou met leren hoe ik dat gedaan heb door te kijken naar:

  1. Waardoor werkstress bij jou ontstaat
  2. Hoe werkstress tot uiting komt
  3. Wat jij doet als je werkstress ervaart
  4. Wat jij kunt doen als je werkstress ervaart!