fbpx

Kom naar de Florence Nightingale Fair!
Woensdag 2 en donderdag 3 november 2022 - De Basiliek Veenendaal

Tijdens de Florence Nightingale Fair zullen verschillende relevante & actuele thema’s worden behandeld.

Hieronder vindt u een overzicht van de sprekers die allemaal aanwezig zullen zijn. Klik op de naam van de spreker voor meer informatie.

Petra Harmsen

Physician Assistant i.o. & blogger

Ik ben Petra Harmsen, 28 jaar, met een grote passie voor ontwikkelingen in de zorg. Kritisch, out-of-the-box, visie denker, maar bovenal enorm leergierig. 

Voorheen wijkverpleegkundige en projectleider van diverse projecten in de Achterhoek, maar inmiddels afgestudeerd als Physician Assistant en werkzaam in de huisartsengeneeskunde (praktijk en spoedpost). Daarnaast zo nu en dan nog werkzaam als verpleegkundige bij een VVT organisatie.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden schrijf ik zo nu en dan een blog, spreek ik op evenementen / congressen en vervul ik de rol van gastdocent voor diverse opleidingen. Ik schrijf en spreek graag over alles wat ik tegenkom in en buiten mijn werk wat raakvlak heeft met de zorg. Maar bovenal vind ik het een uitdaging om anderen te inspireren en te prikkelen om soms eens met een andere bril op naar de wereld om hen heen te kijken! 

Esther Holvast

(sport) diëtist Science

Esther Holvast is werkzaam als diëtist op de afdeling Science for Health (de wetenschappelijke afdeling van Yakult), het kenniscentrum op het gebied van probiotica en darmgezondheid. Zij verzorgt al ruim 25 jaar bijscholingen en webinars aan verschillende groepen gezondheidsprofessionals, waarbij altijd de vertaalslag gemaakt wordt tussen de wetenschap en de praktijk.

Petra Dogger

Praktijkverpleegkundige en docent bij Stichting Langerhans

Praktijkverpleegkundige gespecialiseerd in diabetes en docent met een creatieve inslag. Petra Dogger deelt haar expertise als (gast)docent bij hogescholen en de Stichting Langerhans. In haar lessen, lezingen en workshops staat ze bekend om haar enthousiasme, focus op communicatieve vaardigheden en hart voor de zorg voor kwetsbare ouderen met diabetes.

Astrid de Bruyn

Vitaloog (Leefstijlcoach - vitaliteitscoach - vitaliteitsadviseur)

Van verpleegkundige tot manager en van hartcoherentie-therapeut tot vitaloog. Astrid de Bruyn werkt al 35 jaar in verschillende functies bij ’s Heeren Loo en kent de gehandicaptenzorg van binnen en buiten. Als vitaloog (leefstijlcoach, vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur ineen) neemt ze nu een belangrijke taak op zich: zorgen voor de zorgprofessional. ‘Mensen verlaten de zorgsector, terwijl het het mooiste beroep is dat er is’ Daarnaast is Astrid werkzaam als ZZPér in verschillende zorgorganisaties om de zorgprofessional de beste versie van zichzelf te laten worden. 

Monique van Groen

Corporate Recruiter Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) regio Zuid en supervisor

Deze workshop wordt gegeven door Monique van Groen. Monique is al ruim 14 jaar werkzaam binnen DJI. Zij heeft van oorsprong een verpleegkundige achtergrond. Nadat ze enkele jaren als justitieel verpleegkundige en plv. Hoofd Zorg heeft gewerkt, is zij sinds september corporate recruiter regio Zuid binnen DJI. Tevens is Monique als freelance docent verbonden aan de deeltijdacademie Verpleegkunde van Avans Hogeschool Breda en Den Bosch en geregistreerd supervisor en coach.

Erik Damstra

Militair verpleegkundige

Sinds 1994 ben ik werkzaam bij Defensie. Na meerdere jaren operationele functies te hebben vervult, en meerdere uitzendingen te hebben gedraaid, ben ik binnen de opleidingswereld van Defensie aan het werk gegaan. Vanuit de opleidingswereld, uiteindelijk de wereld van recruitment binnen gerold waar ik met veel enthousiasme en passie mag vertellen over de werkzaamheden van Defensie en de mogelijkheden die deze werkgever biedt. In mijn portefeuille heb ik ook de functies voor de zorgprofessionals, vandaar dat ik aanwezig ben op de Florence Nightingale Fair. Mocht je willen weten wat je allemaal kunt doen als Militair Verpleegkundige, kom dan langs bij een van de workshops of op de beursvloer bij de stand van Defensie.

Ida Tuinhof

Oprichter & trainer Mindful werken in de Zorg

Ik ben Ida Tuinhof en heb een eigen onderneming Tuinhof Vitaal. In mijn eigen leven vind ik bewustwording, vitaliteit en veerkracht belangrijke thema’s en dat klinkt ook door in mijn professionele werkzaamheden als Adviseur Arbeid & Gezondheid (Bedrijfsfysiotherapeut), Mindfulness trainer en Pilates docent. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om zelf een positieve bijdrage te leveren aan zijn of haar vitaliteit en geluk. Voor mezelf geldt dat mindfulness en compassie hierin een belangrijke rol spelen. Dat wens ik ook anderen toe en daarom coach ik mensen in het trainen van de aandacht specifiek in hun eigen werkomgeving, ook wel ‘mindful werken’ genoemd.

Mireille Oosterhof

Trainer en coach

Van oorsprong is Mireille Oosterhof fysiotherapeut (in de revalidatie) en gewend te kijken
naar wat er nog wel kan en lukt. In 2012 maakte zij de overstap naar de ouderenzorg en
ontdekte wat improvisatie (en theater) doet bij mensen met een haperend brein. En dat er
echt een andere ‘taal’ nodig is om in contact te blijven met mensen met een haperend brein.
Deze taal is te leren!

Mireille is authentiek, vrolijk, flexibel, invoelend en werkt graag met mensen. Ze krijgt
mensen in beweging, is energiek en kan goed inspelen op het moment.
Mireille ziet trainingen als een ‘reis’. Er is zoveel te ontdekken bij jezelf en bij anderen. Om
dat te faciliteren vindt zij iedere keer weer een feestje.

Fabriek 69

Trainers, pedagogen en seksuologen

​De workshops zullen gegeven worden door ervaren trainers, pedagogen en seksuologen (Judith van Duivenboden-Kreijne, Kirsten Regtop, Christel van der Horst en Jeroen Hindriks) binnen Fabriek69. Zij hebben veel ervaring met de onderwerpen seksualiteit, seksuele voorlichting, kindermishandeling, huiselijk- en seksueel geweld binnen de ouderen-, verpleeg- en gehandicaptenzorg.

Thalita Fredriksz

Trainer bij Vitadent, mondzorg voor ouderen

14 jaar geleden ben ik de tandheelkunde ingerold en ik zou mij nu niet meer voor kunnen stellen dat ik in een andere branche zou werken. In die 14 jaar heb ik verschillende disciplines binnen dit vak doorlopen, van tandartsassistente tot praktijkmanager. Ik heb altijd mijn enthousiasme en liefde voor de tandheelkunde proberen over te brengen op zowel mijn collega’s als patiënten, want het is namelijk een ontzettend mooi vak waarin je ook heel veel goed werk kan verrichten. Omdat ik dit zo’n leuk onderdeel vond van mijn werk ben ik mij gaan richten op het geven van trainingen in de gezondheidszorg. Vooral de mondzorg voor kwetsbare groepen (zoals zorgafhankelijke ouderen in een zorginstelling) sprak mij erg aan. De mondzorg is complex en de zorgmedewerker staat vaak voor verschillende uitdagingen. Ik deel graag mijn kennis met betrekking tot dit onderwerp met collega’s in de zorg, zodat zij de handvatten krijgen om de kwetsbare ouderen de zorg te geven die zij verdienen. 

Anneke Kersten

Zorgprofessional coach @ WerkWeerLeuk

​Veel mensen die werkzaam zijn in de zorg, verliezen hun passie voor de zorg of dreigen deze te verliezen door werkdruk, sfeer, collega’s enzovoort. Ik help je om de grip weer terug te krijgen! Ik kijk altijd naar een laag dieper: waarom denk jij wat je denkt en doe je wat je doet? Je leeft in het hier en nu, maar je activeert dagelijks gedachten en gevoelens die in het verleden zijn ontstaan en nu deel van jouw persoonlijkheid zijn geworden. Als coach met leer ik mensen om te voelen wat ze nu echt willen in hun leven. En, wat hen daar in hun huidige situatie van weerhoudt. Ik heb me gespecialiseerd in zorgprofessionals, artsen, managers, directeuren en bestuurders in de zorg. Ik heb veel ervaring met de bedrijfsprocessen in de zorg en de effecten van de veranderingen sinds 2015. Ik spreek de taal, weet wat er speelt en kan daardoor snel schakelen en sparren.

Sacha Matse

Trainer aanpak seksueel geweld

Mijn naam is Sacha Matse. Ik ben trainer in de aanpak van huiselijk geweld. Ik train professionals die meer willen leren over de verschillende vormen van huiselijk geweld en/of aandachtsfunctionaris huiselijk geweld willen worden. Mijn doel als trainer is dat professionals signalen en risicofactoren leren herkennen en weten hoe te handelen wanneer zij vermoedens hebben van mishandeling. Mijn trainingen zijn interactief van aard.
Mijn specialisaties zijn; kinder-, partner-, ouderenmishandeling, eergerelateerd geweld, meisjesbesnijdenis en mensenhandel en de werking van de meldcode hierbij. Mijn achtergrond ligt bij Veilig Thuis, hier heb ik 15 jaar gewerkt.

Marlies Hendriks

Verpleegkundige en zorgconsulente palliatieve zorg

Ik ben Marlies Hendriks, verpleegkundige palliatieve zorg en zorgconsulente palliatieve zorg. Sinds 2010 werkzaam in hospice De Wingerd in Amerongen. 

Hospicezorg heeft mijn verpleegkundig-hart gestolen. Ieder mens in de laatste levensfase zorg kunnen bieden naar wensen, waarden en behoeften is altijd weer heel bijzonder om te mogen en kunnen doen. Mensen in de meest kwetsbare periode van het leven laten ons als verpleegkundigen toe in hun leven en wij kunnen door de beste palliatieve zorg te geven ‘het verschil’ maken in afscheid nemen van het leven. 

Kwaliteit van zorg, professioneel werken en je elk moment weer aanpassen aan de client zijn mijn steekwoorden. 

“Geen dagen aan het leven, maar leven aan de dagen toevoegen”

Suzanne Koning

Kwaliteitsverpleegkundige

Sinds april ben ik werkzaam als kwaliteitsverpleegkundige op de Tollekamp in Rhenen. Ik houd mij in deze functie bezig met de kwaliteit en veiligheid van zorg op cliënt-, locatie- en organisatieniveau. Hiervoor heb ik gewerkt als verpleegkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), als wijkverpleegkundige bij Opella in Ede en als flexverpleegkundige in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. 

Wilke Meijering

Verpleegkundige palliatieve zorg

Mijn naam is Wilke Meijering, 52 jaar. 
Ik ben sinds 10 jaar werkzaam als verpleegkundige palliatieve zorg in Hospice de Wingerd in Amerongen.

Een warme plek waar ik deskundige zorg en ondersteuning mag geven vanuit een liefdevolle en respectvolle benadering aan de cliënt en zijn naasten in de laatste levensfase. 

Daarnaast werk ik als Zorgconsulent Palliatieve Zorg voor Zorggroep Charim, een mooie uitdaging waarin ik mijn collega’s kan enthousiasmeren voor mijn liefde en passie voor de palliatieve zorg, zowel binnen als buiten onze zorggroep. 

Ook ben ik lid van de VVAR, de Verzorgende en Verpleegkundige Adviesraad. Vanuit de speerpunten passie en gedrevenheid, samen met persoonlijk en professioneel leiderschap, en bouwen vertrouwen op elkaars deskundigheid kan ik de verbinding maken vanuit de organisatie naar de betekenisvolle zorg in de praktijk. 

Binnenkort meer!