fbpx

Kom naar de Florence Nightingale Fair!
Woensdag 2 en donderdag 3 november 2022 - De Basiliek Veenendaal

Tijdens de Florence Nightingale Fair zullen verschillende relevante & actuele thema’s worden behandeld.

Hieronder vindt u een overzicht van de sprekers die allemaal aanwezig zullen zijn. Klik op de naam van de spreker voor meer informatie.

Petra Harmsen

Physician Assistant i.o. & blogger

Ik ben Petra Harmsen, 28 jaar, met een grote passie voor ontwikkelingen in de zorg. Kritisch, out-of-the-box, visie denker, maar bovenal enorm leergierig. 

Voorheen wijkverpleegkundige en projectleider van diverse projecten in de Achterhoek, maar inmiddels afgestudeerd als Physician Assistant en werkzaam in de huisartsengeneeskunde (praktijk en spoedpost). Daarnaast zo nu en dan nog werkzaam als verpleegkundige bij een VVT organisatie.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden schrijf ik zo nu en dan een blog, spreek ik op evenementen / congressen en vervul ik de rol van gastdocent voor diverse opleidingen. Ik schrijf en spreek graag over alles wat ik tegenkom in en buiten mijn werk wat raakvlak heeft met de zorg. Maar bovenal vind ik het een uitdaging om anderen te inspireren en te prikkelen om soms eens met een andere bril op naar de wereld om hen heen te kijken! 

Esther Holvast

(sport) diëtist Science

Esther Holvast is werkzaam als diëtist op de afdeling Science for Health (de wetenschappelijke afdeling van Yakult), het kenniscentrum op het gebied van probiotica en darmgezondheid. Zij verzorgt al ruim 25 jaar bijscholingen en webinars aan verschillende groepen gezondheidsprofessionals, waarbij altijd de vertaalslag gemaakt wordt tussen de wetenschap en de praktijk.

Petra Dogger

Praktijkverpleegkundige en docent bij Stichting Langerhans

Praktijkverpleegkundige gespecialiseerd in diabetes en docent met een creatieve inslag. Petra Dogger deelt haar expertise als (gast)docent bij hogescholen en de Stichting Langerhans. In haar lessen, lezingen en workshops staat ze bekend om haar enthousiasme, focus op communicatieve vaardigheden en hart voor de zorg voor kwetsbare ouderen met diabetes.

Astrid de Bruyn

Vitaloog (Leefstijlcoach - vitaliteitscoach - vitaliteitsadviseur)

Van verpleegkundige tot manager en van hartcoherentie-therapeut tot vitaloog. Astrid de Bruyn werkt al 35 jaar in verschillende functies bij ’s Heeren Loo en kent de gehandicaptenzorg van binnen en buiten. Als vitaloog (leefstijlcoach, vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur ineen) neemt ze nu een belangrijke taak op zich: zorgen voor de zorgprofessional. ‘Mensen verlaten de zorgsector, terwijl het het mooiste beroep is dat er is’ Daarnaast is Astrid werkzaam als ZZPér in verschillende zorgorganisaties om de zorgprofessional de beste versie van zichzelf te laten worden. 

Monique van Groen

Corporate Recruiter Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) regio Zuid en supervisor

Deze workshop wordt gegeven door Monique van Groen. Monique is al ruim 14 jaar werkzaam binnen DJI. Zij heeft van oorsprong een verpleegkundige achtergrond. Nadat ze enkele jaren als justitieel verpleegkundige en plv. Hoofd Zorg heeft gewerkt, is zij sinds september corporate recruiter regio Zuid binnen DJI. Tevens is Monique als freelance docent verbonden aan de deeltijdacademie Verpleegkunde van Avans Hogeschool Breda en Den Bosch en geregistreerd supervisor en coach.

Erik Damstra

Militair verpleegkundige

Sinds 1994 ben ik werkzaam bij Defensie. Na meerdere jaren operationele functies te hebben vervult, en meerdere uitzendingen te hebben gedraaid, ben ik binnen de opleidingswereld van Defensie aan het werk gegaan. Vanuit de opleidingswereld, uiteindelijk de wereld van recruitment binnen gerold waar ik met veel enthousiasme en passie mag vertellen over de werkzaamheden van Defensie en de mogelijkheden die deze werkgever biedt. In mijn portefeuille heb ik ook de functies voor de zorgprofessionals, vandaar dat ik aanwezig ben op de Florence Nightingale Fair. Mocht je willen weten wat je allemaal kunt doen als Militair Verpleegkundige, kom dan langs bij een van de workshops of op de beursvloer bij de stand van Defensie.

Ida Tuinhof

Oprichter & trainer Mindful werken in de Zorg

Ik ben Ida Tuinhof en heb een eigen onderneming Tuinhof Vitaal. In mijn eigen leven vind ik bewustwording, vitaliteit en veerkracht belangrijke thema’s en dat klinkt ook door in mijn professionele werkzaamheden als Adviseur Arbeid & Gezondheid (Bedrijfsfysiotherapeut), Mindfulness trainer en Pilates docent. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om zelf een positieve bijdrage te leveren aan zijn of haar vitaliteit en geluk. Voor mezelf geldt dat mindfulness en compassie hierin een belangrijke rol spelen. Dat wens ik ook anderen toe en daarom coach ik mensen in het trainen van de aandacht specifiek in hun eigen werkomgeving, ook wel ‘mindful werken’ genoemd.

Mireille Oosterhof

Trainer en coach

Van oorsprong is Mireille Oosterhof fysiotherapeut (in de revalidatie) en gewend te kijken
naar wat er nog wel kan en lukt. In 2012 maakte zij de overstap naar de ouderenzorg en
ontdekte wat improvisatie (en theater) doet bij mensen met een haperend brein. En dat er
echt een andere ‘taal’ nodig is om in contact te blijven met mensen met een haperend brein.
Deze taal is te leren!

Mireille is authentiek, vrolijk, flexibel, invoelend en werkt graag met mensen. Ze krijgt
mensen in beweging, is energiek en kan goed inspelen op het moment.
Mireille ziet trainingen als een ‘reis’. Er is zoveel te ontdekken bij jezelf en bij anderen. Om
dat te faciliteren vindt zij iedere keer weer een feestje.

Fabriek 69

Trainers, pedagogen en seksuologen

​De workshops zullen gegeven worden door ervaren trainers, pedagogen en seksuologen (Judith van Duivenboden-Kreijne, Kirsten Regtop, Christel van der Horst en Jeroen Hindriks) binnen Fabriek69. Zij hebben veel ervaring met de onderwerpen seksualiteit, seksuele voorlichting, kindermishandeling, huiselijk- en seksueel geweld binnen de ouderen-, verpleeg- en gehandicaptenzorg.

Thalita Fredriksz

Trainer bij Vitadent, mondzorg voor ouderen

Ik ben Thalita Fredriksz. Ik werk bijna vijftien jaar in de tandheelkunde, waarvan vijf jaar bij Vitadent Mondzorg. Als coördinator scholingen ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verschillende mondzorgscholingen die gericht zijn op werken met zorgafhankelijke cliënten. Daarnaast train ik zorgprofessionals in het toepassen van goede mondzorg. Als preventie-assistent heb ik veel verschillende en uitdagende situaties meegemaakt in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Zo is tijd schaars, werken cliënten je soms tegen en is mondzorg verlenen niet altijd even aantrekkelijk. Maar een gezonde mond is van groot belang voor het welzijn van zorgafhankelijke cliënten. Hierdoor kunnen zij pijnloos proeven, praten en deelnemen aan sociale activiteiten. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om zo veel mogelijk zorgprofessionals te enthousiasmeren over het belang van goede mondzorg en te motiveren hier dagelijks aandacht aan te besteden. Iedereen verdient goede zorg en daar hoort mondzorg zeker bij. Hoe je mondzorg toepast en welke mogelijkheden er zijn bij uitdagende situaties, licht ik graag toe tijdens de workshop ‘Een frisse, gezonde mond voor iedere zorgafhankelijke cliënt’.

Anneke Kersten

Zorgprofessional coach @ WerkWeerLeuk

​Veel mensen die werkzaam zijn in de zorg, verliezen hun passie voor de zorg of dreigen deze te verliezen door werkdruk, sfeer, collega’s enzovoort. Ik help je om de grip weer terug te krijgen! Ik kijk altijd naar een laag dieper: waarom denk jij wat je denkt en doe je wat je doet? Je leeft in het hier en nu, maar je activeert dagelijks gedachten en gevoelens die in het verleden zijn ontstaan en nu deel van jouw persoonlijkheid zijn geworden. Als coach met leer ik mensen om te voelen wat ze nu echt willen in hun leven. En, wat hen daar in hun huidige situatie van weerhoudt. Ik heb me gespecialiseerd in zorgprofessionals, artsen, managers, directeuren en bestuurders in de zorg. Ik heb veel ervaring met de bedrijfsprocessen in de zorg en de effecten van de veranderingen sinds 2015. Ik spreek de taal, weet wat er speelt en kan daardoor snel schakelen en sparren.

Sacha Matse

Trainer aanpak seksueel geweld

Mijn naam is Sacha Matse. Ik ben trainer in de aanpak van huiselijk geweld. Ik train professionals die meer willen leren over de verschillende vormen van huiselijk geweld en/of aandachtsfunctionaris huiselijk geweld willen worden. Mijn doel als trainer is dat professionals signalen en risicofactoren leren herkennen en weten hoe te handelen wanneer zij vermoedens hebben van mishandeling. Mijn trainingen zijn interactief van aard.
Mijn specialisaties zijn; kinder-, partner-, ouderenmishandeling, eergerelateerd geweld, meisjesbesnijdenis en mensenhandel en de werking van de meldcode hierbij. Mijn achtergrond ligt bij Veilig Thuis, hier heb ik 15 jaar gewerkt.

Marlies Hendriks

Verpleegkundige en zorgconsulente palliatieve zorg

Ik ben Marlies Hendriks, verpleegkundige palliatieve zorg en zorgconsulente palliatieve zorg. Sinds 2010 werkzaam in hospice De Wingerd in Amerongen. 

Hospicezorg heeft mijn verpleegkundig-hart gestolen. Ieder mens in de laatste levensfase zorg kunnen bieden naar wensen, waarden en behoeften is altijd weer heel bijzonder om te mogen en kunnen doen. Mensen in de meest kwetsbare periode van het leven laten ons als verpleegkundigen toe in hun leven en wij kunnen door de beste palliatieve zorg te geven ‘het verschil’ maken in afscheid nemen van het leven. 

Kwaliteit van zorg, professioneel werken en je elk moment weer aanpassen aan de client zijn mijn steekwoorden. 

“Geen dagen aan het leven, maar leven aan de dagen toevoegen”

Suzanne Koning

Kwaliteitsverpleegkundige

Sinds april ben ik werkzaam als kwaliteitsverpleegkundige op de Tollekamp in Rhenen. Ik houd mij in deze functie bezig met de kwaliteit en veiligheid van zorg op cliënt-, locatie- en organisatieniveau. Hiervoor heb ik gewerkt als verpleegkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), als wijkverpleegkundige bij Opella in Ede en als flexverpleegkundige in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. 

Wilke Meijering

Verpleegkundige palliatieve zorg

Mijn naam is Wilke Meijering, 52 jaar. 
Ik ben sinds 10 jaar werkzaam als verpleegkundige palliatieve zorg in Hospice de Wingerd in Amerongen.

Een warme plek waar ik deskundige zorg en ondersteuning mag geven vanuit een liefdevolle en respectvolle benadering aan de cliënt en zijn naasten in de laatste levensfase. 

Daarnaast werk ik als Zorgconsulent Palliatieve Zorg voor Zorggroep Charim, een mooie uitdaging waarin ik mijn collega’s kan enthousiasmeren voor mijn liefde en passie voor de palliatieve zorg, zowel binnen als buiten onze zorggroep. 

Ook ben ik lid van de VVAR, de Verzorgende en Verpleegkundige Adviesraad. Vanuit de speerpunten passie en gedrevenheid, samen met persoonlijk en professioneel leiderschap, en bouwen vertrouwen op elkaars deskundigheid kan ik de verbinding maken vanuit de organisatie naar de betekenisvolle zorg in de praktijk. 

Cisca Peters

Verpleegkundige, geestelijk verzorger en pastor

Verpleegkundig consulent neuromusculaire ziekten met name ALS op de polikliniek neurologie van het EMC in Rotterdam (18 jaar) www.spierziektencentrum.nl/person/cisca-peters

Consulent euthanasie bij het expertisecentrum euthanasie (voorheen levenseindekliniek) tot juni 2022.

Pastor en geestelijk verzorger binnen de vrijzinnige kerken en haar eigen praktijk www.zinvollezorg.nl

Expertise rond rouw en verlies bij jongeren.

Verpleegkundig consulent neuromusculaire ziekten met name ALS op de polikliniek neurologie van het EMC in Rotterdam (18 jaar) www.spierziektencentrum.nl/person/cisca-peters

Consulent euthanasie bij het expertisecentrum euthanasie (voorheen levenseindekliniek) tot juni 2022.

Pastor en geestelijk verzorger binnen de vrijzinnige kerken en haar eigen praktijk www.zinvollezorg.nl

Expertise rond rouw en verlies bij jongeren.

Willy Erdhuizen

Verpleegkundig specialist AGZ

Willy Erdhuizen is als verpleegkundig specialist AGZ werkzaam bij Dagelijks Leven, de landelijke zorgorganisatie met inmiddels 80 kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie in heel Nederland. Naast behandelaar SI is Erdhuizen ook gespecialiseerd in maaltijdbeleving, het thema waarop hij afstudeerde en waarover hij onlangs publiceerde in vaktijdschrift de Verpleegkundig Specialist. De onderwerpen hebben veel raakvlakken. Zowel maaltijdbeleving als SI draagt bij aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Bij Dagelijks Leven heeft SI een centrale plek in de aanpak van onbegrepen gedrag.

Rob Heebink

Verpleegkundige en vlogger

Binnen een korte tijd werd Rob zijn vlog ‘In de zorg met Rob’ een enorm succes. Met zijn video’s zet hij de bewoners van- en het werken in een verpleeghuis van ouderenzorgorganisatie Markenheem in de spotlights. En daarmee vraagt hij meteen positieve aandacht voor de ouderenzorg als geheel. Rob had nooit durven dromen dat zijn vlog zo populair zou worden. “In de media lijkt het soms alsof mensen in de ouderenzorg niet meer meetellen, dat is natuurlijk absoluut niet het geval. Ik wil laten zien dat ook de ouderenzorg in allerlei opzichten met de tijd meegaat.”

Mariska Schutte

Orthopedagoog en driehoeksbegeleider. Werkt bij Syndion.

Mariska Schutte is Orthopedagoog en driekhoeksbegeleider. Ze werkt bij Syndion. In 2016 zijn Sandra Hopkins, Mariska Schutte en Diana Sprong de samenwerking aangegaan en hebben zij de eerste 1,2,3hoekskit ontwikkeld. Inmiddels zijn er twee versies verkrijgbaar, de originele en de versie voor de ouderenzorg. Het zakboek is hun nieuwste ‘tool’. Drie verschillende personen, drie verschillende achtergronden, met één missie: mensen eenvoudige uitleg aanreiken en praktisch aan de slag laten gaan met Driehoekskunde. Goed leven, mooi werk!

Sandra Hopkins

Driehoeksconsulent, systeemwerker en trainer.

Sandra Hopkins is driehoeksconsulent, systeemwerker en trainer. Zij werkt zelfstandig met haar bedrijf Affinities. In 2016 zijn Sandra Hopkins, Mariska Schutte en Diana Sprong de samenwerking aangegaan en hebben zij de eerste 1,2,3hoekskit ontwikkeld. Inmiddels zijn er twee versies verkrijgbaar, de originele en de versie voor de ouderenzorg. Het zakboek is hun nieuwste ‘tool’. Drie verschillende personen, drie verschillende achtergronden, met één missie: mensen eenvoudige uitleg aanreiken en praktisch aan de slag laten gaan met Driehoekskunde. Goed leven, mooi werk!

Francien van de Ven

Alzheimerenthousiasteling en manager op Ouderenlandgoed Grootenhout

Mijn naam is Francien van de Ven, ik sta bekend als de alzheimerenthousiasteling. In mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan met dementie; ik ben manager op Ouderenlandgoed Grootenhout en heb gedurende een periode van tien jaar intensief voor mijn schoonvader met Alzheimer gezorgd die, mede door onze inzet, tot zijn overlijden thuis heeft kunnen blijven wonen. Dankzij doorzetten, out of de box denken en niet te veel luisteren naar mensen die een andere mening toebedeeld waren is dat gelukt, en daar ben ik nog altijd dankbaar voor.

Monique Tenthof van Noorden

Internationaal Geregistreerd hypnotherapeut

Ik ben Monique Tenthof van Noorden, 59 jaar  en ik ben Internationaal Geregistreerd hypnotherapeut.

Toen ik bijna 50 werd overleed mijn moeder aan een ziekte waardoor zij ruim 20 jaar was gekluisterd aan bed en rolsstoel. In de laatste maanden van haar leven zei ze vaak “had ik maar dit” of had ik maar dat nog kunnen doen”. 

Ik werd  bijna 50 en had altijd hard gewerkt en werkte nog steeds hard . Ik was druk met mijn carrière,  mijn gezin en studeerde nog altijd. Net als iedereen dacht ik ook wel eens na over mijn bucketlist maar ik had nog alle tijd toch en ik besteedde ook niet heel veel tijd om daaraan te denken.

Toen werd ik 50 en de woorden die mijn moeder uitsprak op het einde van haar leven “had ik maar dit” of had ik maar dat nog kunnen doen” zorgden ervoor dat ik nu wel aandachtig luisterde naar mijn eigen dromen en verlangens.

Hypnose kwam op mijn pad en ik was best nieuwsgierig. Werkt dat wel bij mij? Zo’n controlfreak als ik ben!  Ik wilde graag die persoon worden die niet meer in vaste valkuilen stapt en die niet vastgeroest zit in oude gewoonten en patronen. Want wat ik ook probeerde om te veranderen, ik viel uiteindelijk toch steeds terug in mijn oude gedrag.

Hypnose bleek niet spannend en niet magisch te zijn. Het zorgde er wel voor dat ik die oude patronen los kon laten en die blije en gelukkige persoon kon worden die ik zo graag wilde zijn. Hypnose bleek enorm ontspannend en wat een heerlijk en bevrijdend gevoel om keuzes te kunnen maken en ze ook daadwerkelijk te beleven. Het heeft me vrijheid gegeven en ik ben nu de persoon die ik altijd graag wilde zijn.

Met mijn eigen praktijk OMNIA Hypnose geef ik hypnosesessies, organiseer ik informatie bijeenkomsten over hypnose en spreek ik op events. Daarnaast werk ik aan een boek over de kracht van hypnose in een begrijpelijke, prettige en duidelijke taal.

Binnenkort meer!